Izvor: BSC happy portal
27.01.2023 u 21:06
0

CEO SVET SE DIVI NEPREVAZIĐENOJ SNEŽNOJ KRALJICI: Mikaela Šifrin bi mogla da ispiše istoriju na Svetskom kupu alpskih skijašica!

Prva čestitka na rekordu stigla je od njenog momka, sjajnog skijaša Aleksandra Amot Kildea, koji ima 20 pobeda u "Svetskom kupu" i dostizanje rekorda Von obeležio je startnim brojem - 83.

Mikaela Šifrin mogla bi već ovog vikenda da stigne legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka na vrhu večne liste po broju pobeda u Svetskom kupu u obe konkurencije.

Po svemu sudeći ne može da spreči Mikaelu Šifrin da pobeđuje. Tako je zvanična stranica svetske skijaške federacije FIS objavila podatak da je 27-godišnja američka snežna kraljica oborila rekord zemljakinje Lindzi Von.

Šifrinova je u italijanskom Kronplacu u slalomu izednačila rezultat Von, da bi dan kasnije u veleslalomu slavila i 84. pobedu u Svetskom kupu alpskih skijašica i postala apsolutna rekorderka.

No, za Mikaelu Šifrin nema granica kada su trijumfi u pitanju, zato niko ne sumnja da će “pasti” i apsolutni rekord u obe konkurencije – Šveđanin Ingemar Stenmark je karijeru završio sa 86 pobeda u Svetskom kupu skijaša.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najmanje sumnja upravo kraljica brzih staza i Mikaelina rivalka – Von.

-Srećna sam zbog Mikaele. Rekordi postoje da bi se rušili i to je znak napretka. A ako neko već treba da sruši moj rekord, onda je najbolje da je to Amerikanka. I ne mislim da je broj Stenmarkovih pobeda merilo. Mikaela će postaviti nove standarde i moraćemo da sačekamo da vidimo koliko će da ide daleko – napisala je Lindzi Von u kolumni za Asošijejtid pres.

Mikaela Šifrin, devojka iz Kolorada koja je odrasla u Nju Džersiju, a učila da skija na obližnjim planinama u Vermontu, ne mora da čeka ni kraj sezone do novog rekorda, jer u kalendaru je još 12 trka. Predstojećeg vikenda na programu su dva slaloma u Spindleruv Mlinu (Češka) i pobedama bi sustigla Šveđanina.

– Bila sam prilično umorna, samo želim da se naspavam. Ali, na kraju dana to su zapravo samo dve vožnje koje traju po minut, a za to uvek imam energije – objasnila je 27-godišnja skijašica, koja je u 24 sata izdržala i bezbrojne intervjue, fotografisanja, snimanja.

– Zaista nisam očekivala, mislila sam pet-šest pobeda, ali tako je krenulo… Upisala sam ih devet i stvarno sam zadovoljna i ne treba mi više. Mada uvek postoji to ‘ali’. Želim da skijam na svoj način i kada dođem na start druge trke, čak iako pomislim da mi ne treba, želim i znam da ću dati sve od sebe – zaključila je Šifrinova.

A na prve skije stala je sa svega četiri godine, sa devet je u dnevniku zapisala da želi da bude najbolja – uz maksimalnu podršku roditelja je uspela u svojoj nameri. Prva čestitka na rekordu stigla je od njenog momka, sjajnog skijaša Aleksandra Amot Kildea, koji ima 20 pobeda u „Svetskom kupu“ i dostizanje rekorda Von obeležio je startnim brojem – 83.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter