Izvor: BSC HAPPY
27.04.2023 u 18:14
0

DRUGO PLIVAČKO TAKMIČENJE: “Beograd otvorene vode” na „Adi Ciganliji“ 14. maja

Plivačko takmičenje na Savskom akvatorijumu „Ada Ciganlija“ u Beogradu održaće se 14. maja.

Ovo takmičenje po drugi put organizuju Granski  plivački Savez  i Srpski savez plivanja na otvorenim vodama čije je sedište u Požarevcu u saradnji sa PSU „Tri svim”.  Prošlogodišnje, prvo izdanje, „Beograd Otvorene vode“ okupilo je 40 takmičara iz Srbije, Belgije, Slovačke i Hrvatske. Najmlađi učesnik bio je dvanaestogodišnji Stefan Vuković iz Šapca. Pobednik na najdužoj distanci bio je Vlado Pilipović iz Zagreba. Nakon pozitivnih prošlogodišnjih reakcija, želja  je da ovaj miting postane tradicionalan i da iz godine u godinu okuplja sve više plivača iz zemlje i inostranstva.

Cilj takmičenja je promocija zdravog stila života i treba da utiče na unapređenje razvoja i afirmaciju plivanja na otvorenim vodama van letnje sezone kupanja, jer su opšte poznate prednosti po ljudsko zdravlje koje donosi plivanje u hladnoj vodi. Plivanje se izvodi u neoprenskim odelima, a jedan od ciljeva jeste i podizanje svesti javnosti na lokalnom i regionalnom nivou na očuvanju priobalja jezera i reka u  Srbiji.

Takmičenje se održava prema pravilniku „World Aquatics”. Stručan tim u našem savezu od početka postavlja nove standarde u organizaciji zahtevnih plivačkih takmičenja, gde najveću pažnju posvećujemo bezbednosti plivača učesnika. Plivanje na otvorenim vodama je olimpijski sport u svetu u ekspanziji i iskreno verujemo da aktivnosti iz ovog projekta mogu da značajno doprinesu razvoju turizma, kao i ostalih sportova na vodi. Kroz organizaciju i realizaciju plivačkih takmičenja savez radi na promociji pravih sportskih vrednosti, sprečavanju negativnih pojava u sportu, afirmaciji nacionalnog sporta uopšte –  kaže direktor 2. „Beograd otvorene vode“ Katarina Ilić, profesor fizičkog vaspitanja i licencirani trener plivanja

Učesnički paket sadrži originalnu finišersku medalju, kapicu za plivanje sa logom trke, lanč paket i fruvita osveženje.

Merenje vremena je elektronsko preko čip sistema, a rezultati su uživo. Dan ranije 13. maja, u subota, u kafe restoranu „Sunset“ od 20:00 biće organizovano zajedničko druženje za učesnike „2. Beograd otvorene vode”.

Promoter mitinga je proslavljeni srpski maratonac Nedeljko Todorović, a pokrovitelj Srpski savez plivanja na otvorenim vodama.

– Koristimo priliku da najavimo i Srebrno jezero otvorene vode koje će po treći put biti organizovano 2. septembra i jedino je i prvo plivačko takmičenje na otvorenim vodama u  Srbiji koje je Plivački Savez Srbije kategorisao u 2023. godini na šta smo jako ponosni.

IZBOREN PLASMAN NA EP, ali rukometaši Srbije žele pobede na preostala dva meča
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter