Izvor: Sportal.rs
15.05.2023 u 11:08
0

IBA DONELA ODLUKU: Srpske bokserke će 2024. ići u Kazahstan na Svetsko prvenstvo

IBA Svetsko prvenstvo u boksu za žene održaće se u Astani u Kazahstanu 2024. godine, pošto je Upravni odbor IBA doneo odluku tokom jučerašnjeg zvaničnog sastanka u Taškentu.

Ponudu je predstavio potpredsednik za međunarodne odnose Aziz Kožambetov iz Kazahstanske bokserske federacije, a grad Astana je izabran za domaćina sledećeg velikog ženskog događaja koji će se održati sledeće godine u Baris areni.

„Srećan sam što će takva moćna bokserska kuća kao što je Kazahstan biti domaćin jednog od najvećih IBA turnira. Takmičenje je već održano u Astani 2016. godine, a sada se vraća na snažniji način, jer udvostručujemo novčane nagrade za žene. Za prvo mesto dodeljujemo bokserima 200.000 USD, a ukupan nagradni fond je 4,8 miliona USD za svih 12 kategorija. Ovaj iznos uključuje 10% koji pripada glavnim trenerima reprezentacija. Radujem se sjajnom prvenstvu i pozdravljam boksere u Astani sledeće godine“, rekao je predsednik IBA Umar Kremlev.

Odbor je raspravljao o ključnim pitanjima organizacije pre nego što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dao preporuku za ponovno uspostavljanje upravljačkog tela. Upravni odbor je odlučio o svom sledećem zvaničnom sastanku u julu u Puketu, na Tajlandu. Nedavno je IBA dostavila sveobuhvatan izveštaj od 400 stranica MOK-u koji se bavi svim problemima upravljanja. Komitet za komunikaciju IBA izvestio je o trenutnoj situaciji sa MOK-om.

Unsplash ilustracija

Komentarišući sastanak, predsednik Kremlev je rekao: „Nadamo se da će odluka MOK-a biti zasnovana na činjenicama, a ne na pretpostavkama. Sa strane IBA, dali smo sve od sebe da obavestimo Međunarodni olimpijski komitet o svim koracima ka sprovođenju njihovih preporuka i dalje od toga. Potpuno smo transparentni i otvoreni; Nadamo se poštenoj oceni značajnog napretka IBA kao jedne od najboljih međunarodnih federacija.

IBA je poboljšala svoje upravljanje demokratskim izborima za novi upravni odbor 2022. i ključnim amandmanima na Ustav. Organizacija je finansijski stabilna i pruža podršku i novčane nagrade svojim sportistima. Sistem suđenja je značajno poboljšan sa procesom provere zvaničnika i potpuno novim sistemom pregleda utakmica.

Nakon ostavke nezavisnog direktora Elise Sejnjole, postoji jedno upražnjeno mesto nezavisnog direktora u odboru IBA. Kandidatkinja iz Amerike biće izabrana na sledećem IBA redovnom kongresu, a komisija za imenovanje odmah započinje proces i gde će kandidati učestvovati u sveobuhvatnom procesu provere.

Žalba protiv Pojedinaca povezanih sa nacionalnim federacijama podneta je Bokserskoj nezavisnoj jedinici za integritet (BIIU) zbog njihovog učešća u upravnom telu takozvane odmetničke svetske bokserske organizacije. Štaviše, Odbor je otvorio formalne postupke protiv nacionalnih federacija Nemačke, Novog Zelanda, Švedske i Holandije zbog navodnog ozbiljnog kršenja Ustava IBA i propisa vezanih za učešće u navedenoj organizaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter