Izvor: Sportklub.rs
23.03.2023 u 14:55
0

Karatisti sa tkz. Kosova bez viza i učešća na EP u Španiji

Karate federacija tzv. države Kosovo (KKF), potvrdila je da njihovi karatisti neće učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu, koje je danas počelo u Gvadalahari (Španija).

Kosovska karate federacija potvrdila je u utorak uveče da karatisti sa Kosova neće učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu, koje u sredu počinje u Gvadalahari.

Kako navodi KKF, a prenosi „Koha“, španska federacija je uputila zvanični poziv, ali su državni organi Španije odbili da izdaju vize sportistima sa Kosova.

„Obavešteni smo da španske institucije ne dozvoljavaju organizatoru da predstavi državne simbole (himnu, zastavu ili natpis Kosovo) u bilo kom prostoru hale, uključujući i monitore u areni. Ranije nismo imali ove informacije“, navodi se u saopštenju KKF.

Čelnici kosovskog karatea kontaktirali su zvaničnike Evropske federacije, koji su samo izrazili žaljenje zbog toga što nisu u mogućnosti da promene situaciju.

Kako se navodi u saopštenju, novonastala situacija je predstavljena i Kongresu Evropske federacije.

„KKF, ogorčen, ali i motivisan da učini sve za budućnost naših karatista, traži od svih da podrže takmičare koji imaju pravi potencijal da se popnu na evropski i svetski pijedestal“, navela je Kosovska karate federacija, koja je poručila da je sve aktivnosti preduzela u koordinaciji sa MKRS.

Po drugi put ove godine, karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom prvenstvu. Nisu se takmičili ni na Kipru na Evropskom prvenstvu za mlade, pošto simboli Kosova nisu bili dozvoljeni.

Međutim, 2019. godine, na Evropskom prvenstvu održanom takođe u Gvadalahari, u Španiji, Kosovo je predstavljeno sa svim državnim simbolima, kada je i zabeležena „naslovna“ fotografija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter