Izvor: Alo.rs
20.05.2023 u 09:19
0

ODLAZAK VELIKANA Preminuo jedan od najvećih sportista prošlog veka

Džim Braun umro je u 87. godini

Čuveni Džim Braun, kog mnogi nazivaju najvećih igračem u istoriji NFL-a, preminuo je u 87. godini, objavila je njegova supruga Monik!

Braun je igrao za Klivlend Braunse i doneo im je titulu 1964. godine, a ujedno se smatra za jednim od najvećih sportista 20. veka. Ne samo zbog samog sporta, već i zbog uticaja na društvo.

Penzionisao se kao vodeći igrač svih vremena vrlo brzo posle titule, na vrhuncu karijere, i ostaće upamćen po tome što je zaradio brojna priznanja i nikada nije propustio nijednu utakmicu.

U penziju je otišao 1966. godine kada je šokirao svet, dok je njegova nova strast bila gluma. Glumio je u preko 50 filmova i TV uloga i bio je poznat kao prvi tamnoputi akcioni glumac.

Njegov uticaj kao društvenog aktiviste bio je dubok. Inspirisao je 1967. godine „Samit Muhameda Alija“ u Klivlendu, gde su se istaknuti tamnoputi sportisti, uključujući i Bila Rasela i Karema Abdul-Džabara, okupili da izraze podršku Aliju koji je izgubio status šampiona zbog izjava o ratu u Vijetnamu.

KRAGUJEVČANI SLAVILI MAJSTORICI: Partizan ostao bez Lige šampiona, Radnički u eliti!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter