Izvor: sputniknews.com
26.04.2022 u 19:32
0

Ove TRI ZEMLJE stoje iza odluke da se ZABRANI GRAN PRI takmičenje umetničkog klizanja u Rusiji!

Sjedinjene Države, Kanada i Francuska predvodile su grupu zemalja koje su zahtevale da Rusija izgubi pravo da bude domaćin Gran prija u umetničkom klizanju sledeće sezone.

U ponedeljak je Međunarodna klizačka unija (ISU) saopštila da će Rusiji biti oduzeti prestižni Kup Rostelekoma – nekada poznatog pod imenom Kup Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prozivala Ruse, a onda joj je KRALJ LEDA BRUTALNO ODGOVORIO! NJIMA SU ISPRANI MOZGOVI!

„Do daljnjeg neće se održavati međunarodna takmičenja u Rusiji i Belorusiji. Shodno tome, Rostelekom kup 2022 u umetničkom klizanju neće biti uključen u ISU Gran pri serije umetničkog klizanja u sezoni 2022/23“, piše u saopštenju ISU.

Kup Rostelekoma je jedan od šest događaja serije Gran pri na kojima učestvuju najbolji klizači Rusije i pokušavaju da se kvalifikuju za najveći godišnji događaj u klizanju, Finale Grand prija.

Tokom poslednjeg izdanja održanog u Sočiju, 15-godišnja osvajačica zlatne medalje u timskim disciplinama Peking 2022, Kamila Valieva osvojila je i postavila svetski rekord.

Dok ISU traži zamenu za domaćina ruskog dela takmičenja krajem novembra, „Mač TV“ je izvestio da je konzorcijum iz više zemalja predvođen Sjedinjenim Državama, Kanadom i Francuskom pokrenuo proces kojim je Rusija lišena tog događaja.

Sve je počelo na Svetskom prvenstvu u Monpeljeu prošlog meseca, na kojem je ruskim klizačima zabranjen pristup kao odgovor na vojnu operaciju u Ukrajini.

Kako prenosi „Mač TV“, ove tri zemlje u svojim zahtevima pridružile su se Italija, Slovačka, Češka, Španija, Švajcarska, Austrija, Norveška, Finska, Letonija, Litvanija i Estonija.

Pored insistiranja na tome da Rusiji ne bi trebalo dozvoliti da bude domaćin Rostelekom kupa, ove nacije su takođe navodno naglasile da Rusiji ne bi trebalo da bude dozvoljeno da prisustvuje kongresu ISU-a na Tajlandu od 6. do 10. juna.

Ruski predstavnici tek treba da dođu na kongres, ali da li mogu da učestvuju u glasanju i izborima za sada je nepoznato nakon što je ISU priznala protivljenje njihovom prisustvu od 20 članica federacije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter