Izvor: Arenasport.com
10.03.2023 u 07:20
0

Srbija bolja od Norveške u foto finišu: Uroš Borzaš pogodio za pobedu u poslednjoj sekundi

U 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za rukometaše, Srbija je pobedila Norvešku rezultatom 25:24 (12:14) pogotkom Uroša Borzaša u poslednjoj sekundi meča.

Na minut i po pre kraja izabranici Tonija Đerone imali su priliku za dva gola prednosti. Selektor domaćina zatražio je tajm-aut, ali je Vejin bio neprecizan. Ostalo je još 20 sekundi do kraja Red je izjednačio na 24:24.  U preostalih deset sekundi, Uroš Borzaš je izrastao u junaka meča.

Utakmicu je obeležio fantastičnim odbranama golman Dejan Milosavljev, zaustavio je 12 šuteva protivničkih igrača, od toga čak tri sedmerca što je dalo krila „orlovima“ da stignu do preokreta.

Norvežani su veći deo meča bili u vođstvu, ali je početak i kraj pripao „orlovima“. U uvodnim minutima, Srbija je povela sa 2:0, ali je usledio je period velikih grešaka „orlova“ u napadu. Imali su igrača manje, Norvežani su pogađali, a Srbije pokušavala da u napadu, bez golmana Milosavljeva među stativama, održi rezultatski priključak.

Tri puta su izabranici Tonija Đerone izgubili loptu i svaki put su Norvežani zatresli praznu mrežu domaćina za ubeldjivih 10:6 u 18. minutu. Uspevala je Srbije da se približi, svaki put kada bi se našla u prilici da smanji na gol zaostaka, prečka ili golman Torbjorn Bergerud, ili neprecizan šut Pešmalbeka to su sprečili.

Na odmor se otišlo sa dva gola zaostatka za gostima, u nastavku, nastavila se velika borba. Pogotkom Nemanje Ilića Srbija je smanjila na početku drugog dela na 14:13. Imali su „orlovi“ napad da izjednače na 15:15, međutim, opet su dodali u ruke loptu Norvežanima, koji su istrčali kontru i poveli sa 16:14.

Milosavljev je odbranio i drugi sedmerac, Seabastijan Bartold bi je nemoćan, a Dragan Pešmalbek smanjio na 16:15. Dejan Milosavlje nastavio je da čini čuda, zaustavio je još jedan zicer, ali ni ovaj put to nije iskorišćeno da se rezultat poravna, Norvežani su izveli „cepelin“ golom Sagosena vratili se na „plus dva“, a potom poveli sa 19:16.

Orlovi“ su preko Predraga Vejina poravnali na 19:19, a 15 sekundi kasnije presekli napad rivala, da bi Dragan Pešmalbek doneo prednost od 20:19. Neizvesna završnica pripala je Srbiji koja je ovim trijumfom jako blizu plasmana na završnicu prvenstva Evrope. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter