Izvor: Arenasport.com
13.03.2023 u 08:42
0

Srbija srušila Španiju i obezbedila plasman na Svetski kup u Los Anđelesu

Srbija će naredni meč odigrati sa Gruzijom u utorak, kada će imati priliku da overi plasman na završnicu Svetskog kupa.

Vaterpolisti Srbije pobedili su Španiju posle peteraca 14:13, u četvrtom kolu kvalifikacione grupe B Svetskog kupa u Podgorici, nakon što je meč u regulanom toku završen rezultatom 9:9 (0:3, 5:2, 2:2, 2:2). Delfini su na taj način kolo pre kraja i utakmice sa Gruzijom, obezbedili plasman na završni turnir u Los Anđelesu, koji će se održati od 29. juna do 1. jula.

Što se tiče duela sa „crvenom furijom“, Srbija je jako loše počela utakmicu. U prvoj četvrtini u potpunosti je izgubila „konce“ u svojoj igri, da bi sredinom druge deonice bila čak pet golova u zaostaku.Međutim, kako je susret odmicao, „delfini“ su se konsolidovali na obe strane bazena i polako počeli da tope razliku svetskog prvaka.

Najpre je Rašović prekinuo sušni period, da bi na krilima Lazića, Srbija došla do izjednačenja u finišu treće četvrtine (7:7). Tokom poslednje deonice, Srbija je uspela da dođe i do preokreta. Povela je 9:7 preko Mandića i Ubovića, ali nije uspela da sačuva prednost do kraja. Španci su postigli dva gola u finišu, pa je susret odlučen nakon peteraca.

Posle tri serije rezultat je bio 3:3. U četvrtoj seriji Mišović je zamenio Mitrovića na golu i uspeo da odbrani peterac, a tačku na meč stavio je Drašović za 5:4.

Vaterpolisti Srbije trijumfovali u Podgorici protiv domaće selekcije

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter