Izvor: Alo.rs
17.02.2023 u 09:06
0

TUGA: Preminuo nekadašnji svetski šampion Tim Lobinger

Nije dobio najvažniju bitku i preminuo je nakon duge i teške bolesti

Slavni nemački atletičar Tim Lobinger nije dobio najvažniju bitku i preminuo je nakon duge i teške bolesti.

Lobingeru je pre šest godina dijagnostifikovan rak krvi, ali je godinu dana kasnije uspeo da izađe kao pobednik! Ipak, rak mu se vratio 2020. godine, a u četvrtak je nakon duge borbe preminuo u Minhenu.

Sjajni Nemac je bio šampion sveta u dvorani i dvostruki evropski šampion. Na otvorenom je osvojio bronzanu medalju 2002, te srebro 2006. godine na Evropskom prvenstvu. Kada se „penzionisao“ postao je kondicioni trener u Lajpcigu.

Prošle godine je dao intervju koji je rastužio svet, ali i pokazao u koliko se teškom stanju nalazi.

– Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U februaru su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se da se dogovorimo, da se pozabavimo sahranom i da organizujemo sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s decom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše.  Život vredan življenja odvija se izvan bolnice. Opet, uvek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vredi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu da provedem sa svojom porodicom- rekao je Lobinger za nemački „Bild“ pre četiri meseca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter