Izvor: Sportklub.rs
18.04.2023 u 07:35
0

VAJDEROV TRENER: Želimo meč sa Džošuom, on je na potezu

Nije se dogodilo kada je trebalo, ali možda će ljubitelji boksa biti bolje sreće sada kada ni Entoni Džošua ni Diontej Vajlder ne nose šampionske pojaseve. Dugo su britanski i američki nokauter zajedno paralelno držali najveće svetske titule (2016-2020), ali bokserska politika se umešala i nikada nisamo videli njihov obračun, koji bi iznedrio neprikosnovenog šampiona teške kategorije.

Aleksandar Usik je osvojio Džošuine pojaseve u WBA, WBO i IBF verzijama, dok je Tajson Fjuri u spektakularnoj trilogiji ostavio „Bronzanog bombardera“ Vajldera bez titule. Ipak, nema sumnje da su Džošua i Vajlder i dalje velike zvezde svetskog boksa.

Malik Skot, Vajlderov glavni trener, izjavio je da bi njegov klijent želeo da se oproba protiv momka iz Votforda.

„Veoma mi se dopada ideja da se njih dvojica bore. Mislim da bi to bilo veoma dobro za boks kao sport. To su borbe koje motivišu i decu i odrasle. Bila bi prava tragedija da se to ne dogodi. Ja se zalažem za tu borbu svaki put kad me neko pita ko će biti sledeći Diontejov rival. Videćemo. Diontej želi tu borbu, takođe. Sad ćemo videti šta će nam Entonijev tim odgovoriti, lopta je na njihovom terenu. Mi smo spremni“, kazao je Malik Skot.

I jedan i drugi iza sebe imaju pobede koje su ostvarili nad manje kvalitetnim rivalima, kako bi se što pre oporavili od neuspeha u mečevima za titulu. Vajlder je na sebi svojstven brutalni način nokautirao Roberta Helenijusa prethodnog oktobra, a Džošua je u aprilu jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Džermejna Frenklina u borbi kojom nije dominirao.

Govorilo se prethodnih dana o novoj borbi za Entonija Džošuu, a sam borac je poručio da je njegova naredna borba zakazana za decembar, kao i da nije prezadovoljan takvim razvojem događaja. Mnogi spekulišu da bi njegov idući rival mogao da bude sunarodnik Dilijan Vajt.

Džošua u profesionalnom ringu ostvario 25 pobeda (22 KO) i 3 poraza, dok je Vajlder zabeležio 43 pobede (42 KO), 2 poraza i 1 remi. Obojica su osvajači olimpijskih medalja – Džošua je 2012. godine u Londonu osvojio zlato, a Vajlder je četiri godine ranije u Pekingu stigao do bronze na turniru superteške kategorije.

NEVIĐENI SKANDAL! JEDVA PROVALILI PREVANTA! Prerušio se u ženu da bi osvojio turnir! EVO ŠTA GA JE ODALO! (FOTO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter