Izvor: Sportklub.rs
17.05.2023 u 15:33
0

VATERPOLO: NOVI BEOGRAD ZA TITULU, Zvezda za produžetak serije!

Na bazenu „25.maj Milan Gale Muškatirović“ Crvena zvezda i Novi Beograd će 17. maja sa početkom od 20 časova odigrati drugu utakmicu finala plej-ofa. Prvi susret dobio je Novi Beograd 13:8, eventualna majstorica je u subotu 20.maja.

Cilj crveno-belih je trijumf i produžetak serije. Novi Beograd, sa druge strane, nišani pobedu i drugu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Aktuelni šampion je favorit, ove sezone je četiri puta savladao Crvenu zvezdu. Izgubio je samo susret u finalu Kupa Srbije što je bilo tumačeno kao veliko iznenađenje.

Novi Beograd je veliki favorit ali u Crvenoj zvezdi smatraju da maksimalnim naporom, strpljivom igrom može da se izbori povoljan rezultat. Dosadašnji susreti daju pravo za optimizam šampiona ali takođe crveno-beli se podsećaju poslednja dva meča od kojih su jedan dobili a u drugom bili ravnopravni tri četvrtine.

Unsplash ilustracija

 

“Verujem da možemo da pobedimo. U poslednja dva susreta smo padali u poslednjem delu i nadam se da egal igru koju smo imali tri četvrtine sa Novim Beogradom možemo da održimo tokom čitave utakmice. Potpuno smo rasterećeni. Sezona je već uspešna i bilo bi lepo kada bi je ukrasili pobedom protiv prvaka. Nije lako igrati seriju protiv Novog Beograda koji podiže formu i priprema se za finalni turnir Lige šampiona. Treba nam više aktivnosti u napadu, nesmemo da se oslanjamo samo na šut” smatra jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u ovoj sezoni Marko Radović.

VK NOVI BEOGRAD protiv OSC-a u pretposlednjem kolu Lige šampiona

Novi Beograd bi pobedom dobio nekoliko dana više u pripremama za evropsku završnicu sezone. Niko u timu Živka Gocića ne misli da će biti lako.

“Mislim da će utakmica biti mnogo teža od one prve u finalnoj seriji koji smo dobili prošle nedelje. Igramo u gostima, a poslednja dva puta kada smo se borili za trofej na bazenu „25. maj“ smo izgubili. Neće biti nimalo lako. Ako se striktno budemo držali zadataka i taktičkih dogovora ne bi trebalo da imamo problema. Mislim da smo bolja ekipa, da imamo kvalitetnije igrače, ali to treba da pokažemo i u bazenu. Dešavaju nam se ogromni padovi u igri i ako to uspemo da korigujemo verujem da možemo da zabeležimo pobedu” smatra Nikola Jakšić koji igra u odličnoj formi.

Da li će Novi Beograd stići do trofeja, a zatim misli usmeriti ka finalnom turniru Lige šampiona ili se borba za tron nastavlja, saznaćemo uskoro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter