Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 20:50
0

LIGA ŠAMPIONA: Milan savladao Totinhem, Bajern se „provukao“ u pobedi protiv PSŽ-a! (FOTO/VIDEO)

Nokaut faza Lige šampiona počeo je porazom PSŽ-a kod kuće od Bajerna iz Minhena minimalnim rezultatom, a isti rezultat je viđen i na "San Siru" gde je Milan savladao Totinhem.

Počinje ono što smo mesecima čekali – nokaut faza Lige šampiona.

Istini za volju, ljubitelji fudbala više očekuju uzbuđenja na duelu PSŽ-a, ako ni zbog čega drugog onda zbog tandema Mesi-Nejmar-Mbape. Ali trener Parižana odlučio se da umesto Mbapea utakmicu započne Voren Zair-Emeri 16-godišnji „vunderkid“ koji ima priliku da već večeras postane velika zvezda.

PSŽ – Bajern

PSŽ: Donaruma, Hakimi, Ramos, Markinjos, Mendeš, Voren Zair-Emeri, Pereira, Verati, Soler, Mesi, Nejmar

Bajern: Zomer, Pavar, De Liht, Upamekano, Kanselo, Kimih, Gorecka, Sane, Musijala, Koman, Čupo Moting

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

Sa druge, strane duel Milana i Totinhema će biti sve samo ne dosadan. Obe ekipe nisu u zavidnoj formi u domaćim šampionatima, ali upravo to može biti dodatan motiv da se u nastavak Lige šampiona krene „punom parom“.

Milan – Totenhem

Milan: Tatarušanu, Tio, Kalulu, Kjer, Ernandez, Salemakers, Krunić, Tonali, Diaz, Leao, Žiru

Totinhem: Forster, Emerson Rojal, Romero, Dajer, Lengle, Skip, Sar, Kuluševski, Perišić, Son, Kejn

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

 

Milan – Totinhem 1:0 (1:0) (7′ Dijaz)

Počelo je prvo poluvreme dvomeča koji odlučuje koja će se od ove dve ekipe naći u četvrtfinalu Lige Šampiona.

Koliko znači ova utakmica navijačima Milana može se videti po punim tribinama i fenomenalnoj koreografiji.

Fudbaleri Milana vode sa 1:0. Udarac Tea Ernandesa u sedmom minutu susreta golman gostujućih Forster je odbio, ali samo nazad do Dijaza, koji iz drugog pokušaja, glavom trese mrežu protivnika za prednost „roso-nera“.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Ekipa Totinhema iz svoje prve prave šanse mogla je do izjednačenja. Dajer je šutirao, ali neprecizno, pa njegov udarac je zaustavio golman Milana Tatarušanu. Igrao se 13. minut.

Navijači Totinhema za trenutak su bez daha gledali u napadača Harija Kejna koji se našao na zemlji. Srećom on nije bio ozbiljnije povređen i može da nastavi meč.

Nekoliko, ne baš tako ozbiljnih prilika engleskog tima, osujetio je golman Milana Tatarušanu svojim odmerenim i pravovremenim intervencijama.

Najbolju priliku za „svrake“ propustio je Kejn neverovatno lošim udarcem koji je pogodio okvir gola. Son je pokušao, lopta se odbila do Kejna, ali engleski reprezentativac nije uspeo da zicer pretvori u izjednačenje.

Kraj prvog poluvremena. U Italiji se igra prilično ravnopravna utakmica. Totinhem je nešto ofanzivniji i konkretniji, što i ne čudi budući da su se ranu suočili sa golom zaostatka. „Roso-neri“ vrebaju svoje šanse iz kontranapada, ali za sada bez konkretnog rezultata.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Drugo poluvreme na „San Siru“ počelo je grubim startom Romera koji je zbog toga dobio i žuti karton.

Vodi se velika borba na sredini terena, ali ni jedna ni druga ekipa nisu uspele da šutiraju na gol protivnika nakon skoro pola sata. Posed lopte je blago na strani fudbalera Milana, dok Totinhem igra daleko rizičnije i agresivnije na loptu.

Ukratko, drugo poluvreme nije donelo uzbuđenja. Borbe ima, ali ona se vodi na sredini terena, daleko od gola obe ekipe.

Prvu ozbiljniju šansu u drugom poluvremenu imali su fudbaleri Milana. De Ketelar je pokušao glavom da matira Forstera, ali nije bio precizan sa svega nekoliko metara. Nešto kasnije i Tijao šalje loptu glavom pored gola protivnika.

Kraj utakmice: Milan – Totinhem 1:0 (1:0)

Videli smo „rovovsku“ bitku i rezultat koji obema ekipama daje nadu da u revanšu izbore plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Nije viđen lep i atraktivan fudbal, ali to je obično tako kada se igra na rezultat.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

PSŽ – BAJERN 0:1 (0:0) (Koman 53′)

Početak prvog poluvremena protekao je u znaku Bajerna. Videlo se da Nemci nemaju previše respekta prema Mesiju i Nejmaru i taktikom „napad je najbolja odbrana“ pritisli su svog rivala

Usledio je period mirnije igre. Fudbaleri francuskog kluba uspeli su da odbiju pritisak Bajerna i sve više se igra na drugoj polovini, ali i dalje bez većih uzbuđenja.

Ključna reč je „oprez“. Svesni su igrači i jedne i druge ekipe da bi ih primljen pogodak značajno omeo u nameri da izbore plasman u narednu rundu takmičenja.

Bajern lako izlazi na kraj sa napadima protivnika, potpuno su dominantni i svi defanzivni zadaci su do sada lako realizovani. Igra se pred golom Parižana i to, bar za sada deluje kao odlična taktika za obuzdavanje Mesija i Nejmara.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Bezopasno deluje čak i moćni PSŽ kada Bajern drži igru pod kontrolom. Ređaju se namadi ekipe iz Minhena, ali nedostaje realizacija.

Điđo Donaruma fenomenalnom intervencijom sprečava Bajern da dođe do prednosti. Kimih ja se otprilike 20 metara strahovito šutirao, ali je još bolja intervencija golmana PSŽ-a sprečila slavlje gostiju.

Kraj prvog poluvremena. Bajern je daleko bolji rival, ali nedostaje završnica timu iz Minhena. Ukoliko taj segment igre isprve u nastavku, biće ovo teška noć za Parižane. Sa druge strane odbrana i vezni red PSŽ-a moraju da rade daleko bolji posao, da bi eventualnim pritiskom Mesija i Nejmara, dali predah svojoj odbrani i pojačali napade koji su do sada bili jalovi.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

I drugo poluvreme počelo je inicijativom Bajerna. Pametna igra kluba iz Minhena  dovela je do toga da se i dalje igra na polovini PSŽ-a.

Parižani pokušavaju iz kontranapada, ali to ostavlja i njihov gol slabije branjenim, pa se nižu napadi jedne i druge strane, ali bez većih uzbuđenja.

BAJERN VODI 1:0. Kao da je bilo samo pitanje vremena. u nastavku utakmice Bajern je krenuo istim tempom i to je urodilo plodom već u 53. minutu susreta. Dejvis je probio, dodao Komanu, a ovaj je zatresao mrežu. Deluje kao da je golman PSŽ-a morao bolje da odreaguje u ovoj situaciji.

Trener PSŽ-a Kristof Galtije brzo je reagovao i na teren uveo Mbapea i Ruiza. Krenuli su Francuzi agresivnije ka golu protivnika.

Utakmica je konačno dobila karakter kakav su ljubitelji fudbala priželjkivali. PSŽ se otvorio i krenuo ofanzivnije ka golu protivnika, dok fudbaleri Bajerna sada traže priliku da dupliraju prednost iz kontranapada. Sve u svemu, obe ekipe su otkrile svoje karte i ostaje da se vidi ko će ih bolje odigrati.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

PSŽ konačno je pokazao znake života. Najbolje šanse za PSŽ na ovoj utakmici nizale su se u svega nekoliko sekundi, prvo pokušaj Mbapea, pa dva pokušaja Nejmara, ali sve je to maestralni Zomer zaustavio. Izgleda da je Mbape nedostajao sve vreme Parižanima.

Nastavljaju se naleti PSŽ-a. Deluje kao da su uloge iz prvog poluvremena sada obrnute. Bajern se brani na svojoj polovini i pokušava iz kontri da duplira prednost.

Nova munjevita akcija PSŽ-a i fenomenalni Mbape trese mrežu protivnika. Ipak gol je poništen zbog ofsajda nakon intervencije iz VAR sobe.

Bruno Mendeš još jednom probija po boku, dodaje loptu Mesiju, ali odbrana Bajerna njegov šut odbija u korner.

Bajern je neprepoznatljiv u drugom delu drugog poluvremena. Nižu se naleti domaćina na „Parku prinčeva“ i deluje kao da izjednačujući pogdak „visi u vazduhu“.

Crveni karton za Bajern. Pavar je sa leđa startovao na Mesija sa leđa i zaradio svoj drugi žuti karton u 90. minutu.

Kraj utakmice: PSŽ – BAJERN 0:1 (0:0)

Bajern je bio dominantniji rival u većem delu meča i bilo bi nepravedno reći da nisu zaslužili pobedu. Ipak, na osnovu onoga što su Parižani pokazali u poslednjih pola sata, ni remi ne bi bio nepravedan. Ipak, ta sjajna igra PSŽ-a u finišu utakmice, nije bila dovoljna za izjednačenje, ali svakako da daje nagoveštaj da će u revanšu u Minhenu tim iz Francuske moći da parira Bajernu.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter