Izvor: BSC HAPPY
24.01.2023 u 17:45
0

Potpredsednik FS Rusije razgovarao je sa predstavnicima UEFA o povratku njegove zemlje na evropsku i svetsku fudbalsku scenu!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksandr Alejev razgovarao je sa zvaničnicima evropskog fudbalskog tela UEFA o povratku Rusije na evropsku i svetsku sportsku scenu. Alejev je odbio da komentariše razgovore koji su trajali tri sata.

Bili su to prvi razgovori na ovu temu otkako je Ruska Federacija prošlog meseca odustala od pretnji da će napustiti UEFA i tražiti da se pridruži Azijskoj fudbalskoj konfederaciji.

Podsećamo, Ruskim timovima je zabranjeno učešće u takmičenjima UEFA i FIFA zbog rata u Ukrajini i trenutno nema povratka od onih odluka koje su potvrđene na najvišem sudu u sportu.

Kada su zabrane UEFA i FIFA izrečene 28. februara osporene na Sudu za sportsku arbitražu, sudije su se složile da bi posledice puštanja ruskih timova da igraju „bile nepopravljive i haotične“ za nesmetano odvijanje takmičenja.

Selektor fudbalera Srbije pred meč sa SAD: „Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna“

Ruski timovi su uklonjeni iz kvalifikacija za muško i žensko Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za žene 2022. za koje su se već kvalifikovali, kao i evropska omladinska i klupska takmičenja.

UEFA je takođe raskinula sponzorske ugovore sa ruskom državnom energetskom kompanijom Gasprom, pomerila finale Lige šampiona 2022. sa domaćeg stadiona Zenita iz Sankt Peterburga i zabranila klubu iz ovosezonske grupne faze Lige šampiona.

Iako je fudbal blokiran, olimpijski i sportski zvaničnici širom sveta imali su prošle nedelje konferencijske pozive da istraže načine — koji su svi komplikovani — da pomognu ruskim sportistima i timovima da se uskoro takmiče u kvalifikacionim događajima za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Međunarodni olimpijski komitet ima sastanak izvršnog odbora u sredu na kojem se očekuje da će razgovarati o svom stavu o Rusiji 18 meseci pre ceremonije otvaranja u Parizu.

MOK je 28. februara savetovao sportska tela da isključe Rusiju iz domaćinstva i takmičenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter