Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 16:18
0

Predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Stanislav Pozdnjakov pozvao je Ukrajinu da ne bojkotuje Olimpijske igre u Parizu!

Predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Stanislav Pozdnjakov pozvao je Ukrajinu da odustane od ideje o bilo kakvom bojkotu Olimpijskih igara.

„Želeo bih da istaknem da se ROK striktno pridržava Olimpijske povelje. Činimo sve što je potrebno da misija Olimpijskog pokreta deluje na teritoriji Rusije. Nije u našoj tradiciji da komentarišemo komentare, ali naša istorija pokazuje da bilo kakav pokušaj bojkota nikada nije doveo do uspeha zemlje koja je na to pozvala. Pozivam Ukrajinu da odustane od bilo kakvog bojkota“, rekao je Pozdnjakov novinarima.

BAJDEN OBRADOVAO ĐOKOVIĆA Srpski teniser moći će da igra na US Openu?

„Verujemo da je misija Olimpijskog pokreta da kroz sport učini svet boljim. I tu nikakvi bojkoti ne mogu pomoći. Podržani smo ne samo u Kini. Kao što je rekao MOK, ogroman broj nacionalnih olimpijskih komiteta podržava naše učešće. Čak i iz onih zemalja koje nam nisu prijatelji. Sport treba da bude van politike, pozdravljamo ovakav pristup ogromnog broja NOK-a“, rekao je Pozdnjakov.

Ministar sporta Ukrajine Vadim Gucajt rekao je ranije da ne isključuje bojkot Olimpijskih igara u Parizu ako se dozvoli prisustvo Rusima i Belorusima. Predsednik MOK-a Tomas Bah rekao je da bojkot Ukrajine nije u skladu sa misijom organizacije.

U februaru 2022. MOK je preporučio međunarodnim sportskim federacijama da spreče ruske i beloruske sportiste da se takmiče zbog situacije u Ukrajini. Jedan broj međunarodnih federacija je sledio preporuku, drugi su dozvolili sportistima u neutralnom statusu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter