Izvor: BSC HAPPY
25.02.2023 u 17:55
0

PREMIJER LIGA: Arsenal savladao Lester, furiozni Vest Hem sa četiri gola u 15 minuta srušio Notingem! (FOTO)

Ovog vikenda nastavljeno je 25. kolo engleske Premijer lige. Utakmica Njukasla i Brajtona zakazana za 13.30 odložena je zbog obaveza domaćina u Liga Kupu, kao i duel Mančester junajteda i Brentforda koji će se odigrati 5. aprila, a u petak su Fulam i Vulverhempton odigrali meč bez pobednika.

Lider prvenstva londonski Arsenal gostuje Lesteru, a eventualni kiks „tobdžija“ pokušaće da iskoristi Mančester siti koji nešto kasnije gostuje Bornmutu.

Interesantno će sigurno biti i u derbiju začelja Premijer lige gde Lids dočekuje Sautempton, dok se u nešto boljoj poziciji, ali ne značajno, nalaze i Vest Hem i Notingem, i oni će danas igrati u Londonu.

Premijer liga: 25. kolo:

Petak:

Fulam – Vulverhempton 1:1 (0:1) (64’ Solomon – 23’ Sarabia)

Subota:

13.30 Njukasl – Brajton (odloženo)
Lester – Arsenal 0:1 (0:0) (46′ Martineli)
Everton – Aston Vila 0:2 (0:0) (63′ Votkins, 81′ Buendia)
Lids – Sautempton 1:0 (0:0) (77′ Firpo)
Vest Hem – Notingem 4:0 (0:0) (70′, 72′ Ings, 78′ Rajs, 85′ Mikail)
18.30 Bornmut – Mančester siti
20.45 Kristal Palas – Liverpul

Nedelja:

14.30 Totinhem – Čelzi

MARSELO DOBIO OTKAZ u Olimpijakosu pa odmah našao novi klub: Brazilac se vratio u domovinu

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Lester – Arsenal: 0:1 (0:0) (46′ Martineli)

Meč Lestera i Arsenala započeo je u znaku gosta. „Tobdžije“, aktuelni lideri prvenstva od starta su se pokazali odlučnim da opravdaju ulogu favorita u ovom meču.

Potpuna kontrola lopte u fazi napada, i presing na loptu u fazi odbrane, omogućili su Arsenalu da u uvodnih 10 minuta gledamo praktično opsadu gola Lestera.

Inače, Arsenal je u prošlom kolu savladao Aston Vilu sa 4:2, ali u prethodne tri utakmice nije uspeo da dođe do pobede, pa je dodatno zakomplikovao put ka tituli. Sa druge strane, Lester dolazi nakon ubedljivog poraza od Mančester junajteda 3:0, ali je pre toga uspeo da kao pobednik izađe iz duela sa Totinhemom i Aston Vilom.

Arsenal je nastavio da dominira na terenu, u prvih 20 minuta je daleko bolji rival, ali bez udarca u okvir gola domaćina, dok domaćin još uvek čeka priliku da pripreti golmanu Arsenala Aronu Ramsdejlu.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Naleti „tobžija“ su se nastavili, i odbrana Lestera je poklekla u 26 minutu. Nakon udarca iz ugla, golman domaćina Deni Vard je loše reagovao, Džaka odbijenu loptu dodao Trošaru, a ovaj uspeo da zatrese mrežu. Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe, gol je poništen zbog faula nad Vardom.

U 31. minutu poništen je i pogodak Lestera, nakon ofsajda u kome se našao „strelac“ Ihenačo.

Nastavili su fudbaleri Arsenala da „pletu mrežu“ oko gola domaćina, dok je gost tražio priliku da pripreti iz kontranapada.

Kraj prvog poluvremena! Lester – Arsenal: 0:0! Dominantan je bio londonski klub u prvih 45. minuta, ali ovaj period utakmice protekao je bez golova. Ipak ako se uzme u obzir situacija na tabeli, eventualni bod za „tobdžije“ nije nešto sa čime bi trener Mikael Arteta bio zadovoljan.

Počelo je drugo poluvreme! Lester – Arsenal: 0:0!

Gol za Arsenal! Lester – Arsenal: 0:1! Brazilac Martineli uspeo je da u 46. minutu savlada golmana domaćina Varda, ali nakon gola, umesto da slavi, sa bolnom grimasom je ležao na travi. Inače, ovo je bio za sada jedini udarac u okvir gola na čitavom meču.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Dobra vest za navijače „tobdžija“, Martineli se vratio na teren i deluje spremno da nastavi meč.

U 54′ minutu poništen je gol za Arsenal zbog ofsajda. Trošar je proigrao Martinelija, a Brazilac prosledio loptu do Sake koji je lako sproveo loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije fenomenalan udarac levog beka Arsenala Zinčenko, zaustavio je golman domaćina Vard.

Nastavio je Arsenal u drugom delu utakmice tamo gde je stao u prvom, ali su „tobdžije“ uspele da nakon pauze podignu igru na nešto viši nivo. To se ogleda i u konkretnijim napadima i u organizovanijoj odbrani, ali i na semaforu.

U 72. minutu prva ozbiljnija šansa za Lester. Davsburi-Hal je pokušao sa velike udaljenosti, a lopta je proletela pored stative.

Finiš utakmice protekao je takođe u znaku Arsenala, dok su gosti davali sve od sebe da stignu do izjednačenja, put do gola protivnika nisu uspeli da pronađu.

Uspevali su fudbaleri Lestera u završnici da priprete dugim loptama, ali bez udarca u okvir gola.

Kraj utakmice! Lester – Arsenal: 0:1! Potpuno zaslužen trijumf „tobdžija“, dominirali su od prvog do poslednjeg minuta, osim u trenutcima kada su, čini se namerno prepuštali inicijativu rivalu. Golman Arsenala imao je najlakši posao na ovom meču, pa zasluženo „tobdžije“ upisuju nova tri boda.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Lids – Sautempton 1:0 (0:0) (77′ Firpo)

U prvom poluvremenu nije bilo golova ni na meču Lidsa i Sautemptona. U derbiju dve poslednje plasirane ekipe na tabeli Premijer lige, domaćin je pred svojim navijačima uspeo da pokaže nešto više od svog rivala.

Ipak, najbolju priliku da zatrese mrežu propustio je napadač Sautemptona Nigerijac Paul Onaču u 39. minutu, mada treba istaći i fenomenalnu intervenciju golmana Lidsa Ilana Mesliera tom prilikom.

Velika borba nastavila se i u drugom poluvremenu, ali su se bolje snašli fudbaleri Lidsa koji u 77. minutu preko Firpa dolaze do prednosti.

Gol Firpa je bio jedini na ovoj utakmici, tako da je Lids minimalnim rezultatom upisao svoju petu pobedu u ovogodišnjem šampionatu i nalazi se na bod prednosti u odnosu na 18. Everton i 19. Bornmut.

Tanjug/Tim Goode/PA via AP

Vest Hem – Notingem 4:0 (0:0) (70′, 72′ Ings, 78′ Rajs, 85′ Mikail)

Vest Hem je u prvom poluvremenu pravio dosta problema odbrani Notingema, ali nakon prvih 45 minuta promene rezultata takođe nije bilo. U prilično izjednačenoj utakmici gde se najžešća bitka vodila na sredini terena, domaćin se pokazao kao konkretniji i kreativniji i deluje da je lakše stvarao ozbiljne pretnje po gol domaćina.

Igrao se 70. minut kada je Boven mestralno proigrao Danija Ingsa koji je bez većih problema poslao loptu iza leđa golmana gostiju. Sudija se konsultovao sa VAR sobom, i potvrdio je gol.

Samo dva minuta kasnije usledio je novi šok za goste. Ings postiže svoj drugi gol na ovom susretu, a ovoga puta asistent je bio Benarhma.

Furioznih osam minuta Vest Hema. U 78. minutu pogodio je Rajs na asistenciju Benarhma.

Tu „čekićari“ nisu stali, a već u 85. minutu Jamajčanin Antonio Mikail postiže četvrti gol za svoju ekipu.

To je ispostavilo se bio i konačan rezultat i Vest Hem zasluženo upisuje novi trijumf u Premijer ligi.

Tanjug/Gareth Fuller/PA via AP

Everton – Aston Vila 0:2 (0:0) (63′ Votkins, 81′ Buendia)

Aston Vila, nakon tri poraza u Premijer ligi gostuje uvek nezgodnom „Evertonu“. Domaćin koji se nalazi tek iznad zone ispadanja svakako će pokušati da pred svojim navijačima nastavi ovu lošu seriju gostiju.

Ipak, nakon neizvesnog prvog poluvremena, ni ovde nije bilo golova.

U nastavku Aston Vila uspela je da stigne do vodećeg gola. Strelac je bio Votkins sa bele tačke, nakon nesmotrenog starta veziste domaćih Senegalca Gueja nad Entonijem Tejlorom. Igrao se 63. minut.

Buendia u 81. minutu uspeo je da duplira prednost gostiju uz pomoć Mekgina.

Do kraja promene rezultata nije bilo i navijači Aston Vile imaju razloga da budu zadovoljni jer je njihov klub sada već daleko od „zone ispadanja“.

Tanjug/Peter Byrne/PA via AP
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter