Izvor: BSC HAPPY
18.02.2023 u 18:04
0

PREMIJER LIGA Mančester siti remizirao sa Notingemom, Fulam uzeo sva tri boda na gostovanju Brajtonu! (FOTO)

Ovog vikenda na programu je 24. kolo Premijer lige, Arsenal je već savladao Aston Vilu na gostovanju sa 2:4 (2:1), a Mančester siti ispustio je priliku da isprati "tobdžije", remijem na gostovanju Notingemu 1:1, dok je Fulam, reklo bi se nezasluženo, savladao Brajton u gostima minimalnim rezulatatom.

Zanimljivo je bilo na utakmici Brajtona i Fulama, koju je nažalost naš napadač Aleksandar Mitrović propustio zbog povrede. Razlog zbog kojeg je ovaj duel privlukao dosta pažnje je odlična forma dve ekipe, koje imaju po 35 bodova, ali Brajton uz dve utakmice manje. Od ekipa kojima je sigurno glavni cilj opstanak u Premijer ligi, borba za plasman u evropska takmičenja svakako je fenomenalna vest za njihove navijače.

Tanjug/Andrew Matthews/PA via AP

U prvom poluvremenu viđena je potpuna dominacija domaćina. Brajton je bio bolji rival gotovo u svakom važnijem segmentu igre, dok sa druge strane ekipa Fulama nije uspela ni da uputi šut ka golu rivala.

U drugom delu igre Brajton je nastavio sa inicijativom, ali je ipak Fulam uspevao da iz kontri i polu-kontri bar zapreti golu rivala. U 58. minutu gol Brajtona poništen je zbog ofsajda, a takođe, iz istog razloga, i pogodak u 78. minutu. Šok za domaće priredio je Solomon pogotkom u 89. minutu, nakon fantastične kontre Fulama.

Tanjug/Andrew Matthews/PA via AP

Fudbaleri Mančester sitija u okršaj sa Notingemom ušli su odlučni sa željom da opravdaju ulogu favorita, ali i da izbore veoma važne bodove u trci za trofej. Otpor „šumara“ uspeli su da slome preko Portugalca Bernarda Silve i tako povedu u završnici prvog poluvremena. Igrao se 41. minut.

Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

U nastavku, „građani“ su nastavili da dominiraju na terenu i sigurno gaze ka veoma važnim bodovima. Ipak, pogodak Bernarda Silve nije bio jedini gol na ovom meču. I pored potpune dominacije kluba iz Mančestra, Notingem je uspeo da izjednači u 84. minutu preko Vuda i oteža položaj građana u trci za osvajanje Premijer lige.

Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Žestok duel očekivao se na meču Evertona i Lidsa. „Karamele“ su se pre ove utakmice nalazile u zoni ispadanja, ali sa samo bodom manje u odnosu na Lids, koji je bio prvi iznad crte.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku domaćina, ali nešto agresivniju i konkretniju igru nisu uspeli da pretvore u prednost. Everton je nastavio sa dobrom igrom i u nastavku što se isplatilo u 64. minutu. Kolman je bio strelac, a Ivobi asistent. Promena do kraja nije bilo, a Everton je zahvaljujući novoj pobedi uspeo da izađe iz „opasne zone“.

Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Ekipa Čelzija na „Stanford Bridžu“ dočekala je lidera začelja, ekipu Sautemptona. Bilo je od starta jasno da Sautempton više mari za bodove za opstanak u Premijer ligi nego za ime i kvalitet rivala. To se isplatilo u završnici prvog poluvremena kada je Vard-Prose, u sudijskoj nadoknadi, doneo prednost gostima i najavio moguće iznenađenje.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Fudbaleri Čelzija nisu odgovorili u nastavku na pravi način i londonski „plavci“ upisali su i četvrtu utakmicu u nizu bez pobede. Prethodne tri odigrali su nerešeno.

Arsenal posle preokreta savladao Aston Vilu u 24. kolu Premijer lige! (FOTO)

Snage su ovog vikenda odmerili i Brentford i Kristal Palas, a prvo poluvreme proteklo je u prilično izjednačenom okršaju dve ekipe. Neizvesna borba nastavila se i u drugom periodu igre, a gosti uspevaju da stignu do prednosti pogotkom Ezea u 69. minutu susreta. Ipak, da ove dve ekipe bodele bodove, pobrinuo se Džanelt u 96. minutu susreta.

Tanjug/John Walton/PA via AP

Vulverhempton i Bornmut igrali su takođe važan duel koji je imao potencijal da jednoj ekipi olakša borbu za opstanak. Bornmut se uoči ovog meča nalazio na 19. mestu tabele sa 18 osvojenih bodova, dok su „vukovi“ bili 15. sa 23 osvojena boda u dosadašnjem toku šampionata.

Nakon nešto konkretnijeg prvog poluvremena domaćina, Bornmut je ipak uspeo da povede u nastavku. Strelac je bio Markus Tavernier u 49. minutu na asistenciju Solnake, što je bilo dovoljno za minimalnu pobedu.

Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

Od utakmica premijer lige koje se igraju ove subote na programu je još duel Njukasla i Liverpula koji počinje od 18.30 časova.

Premijer liga – 24. kolo:
Subota:
Aston Vila – Arsenal 2:4 (2:1) (5’ Vatkins, 31’ Koutinjo – 16’ Saka, 61’ Zinčenko, 93’ Martinrz a.g, 98’ Martineli)
Brentford – Kristal Palas 1:1 (0:0) (96′ Džanelt – 69′ Eze)
Brajton – Fulam 0:1 (0:0) (88′ Solomon)
Čelzi – Sautempton 0:1 (0:1) (45+1′ Vard-Prose)
Everton – Lids 1:0 (0:0) (64′ Kolman)
Notingem – Mančester siti 1:1 (0:1) (84′ Vud – 41′ B. Silva)
Vulverhempton – Bornmut 0:1 (0:0) (49′ Tavernier)
18.30 Njukasl – Liverpul

Nedelja:
15.00 Mančester junajted – Lester
17.30 Totinhem – Vest Hem

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter