Izvor: BSC HAPPY
25.02.2023 u 22:40
0

PREMIJER LIGA Bez golova na „Selhurst parku“: Kristal Palas odoleo Liverpulu! (FOTO)

Fudbaleri Liverpula gostuju ekipi Kristal Palasa u 25. kolu Premijer lige. Prethodno su pobede zabeležili Arsenal protiv Lestera sa 0:1, kao i Mančester siti na gostovanju Bornmutu 1:4, dok se u nedelju igra derbi kola između Totinhema i Čelzija.

Bivši srpski reprezentativac Luka Milivojević nije se našao „u startnih 11“ trenera Kristal Palasa Patrika Viere, dok sa druge strane, trener Liverpula Jirgen Klop oslonio na napadački trio: Salah-Gakpo-Dijego Žota, kako bi došao do važnih bodova u nastavku trke za evropska takmičenja.

Što se situacije na tabeli tiče, Liverpul se uoči ovog meča nalazio na osmoj poziciji, sa 35 osvojenih bodova, dok je Kristal Palas bio 12. sa 26 bodova.

PREMIJER LIGA: Arsenal savladao Lester, furiozni Vest Hem sa četiri gola u 15 minuta srušio Notingem! (FOTO)

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Kristal Palas – Liverpul 0:0 (0:0)

Počela je utakmica!

U ovu utakmicu fudbaleri Liverpula ušli su kao favoriti, iako ove sezone igraju promenjivo. Ipak, snaga i kvalitet „crvenih“, kako pojedinačno, tako i ekipno, se ne dovode u pitanje, pa se može reći da je u ovom duelu sve nalazi u njihovim nogama.

Dominantno su gosti ušli u ovaj meč. Više od dve trećine vremena imali su loptu u svojim nogama, stvarali su šanse, a prvu ozbiljniju, pokušaj Dijega Žote u 19. minutu susreta, zaustavio je golman Kristal Palasa Alison.

PREMIJER LIGA: Mančester siti ubedljiv na gostovanju Bornmutu 1:4 (0:3)! (FOTO)

Isti igrač dobio je priliku da se pet minuta kasnije upiše u listu strelaca, ali njegov udarac glavom je bio neprecizan.

Kristal Palas uspeo je da zapreti preko Marka Guehija, koji je bio najviši u skoku nakon prekida, ali njegov udarac završio je pored stative.

Kako je utakmica odmicala Kristal Palas je uspeo da se postavi kao ravnopravan protivnik engleskom velikanu, a na momente čak i ozbiljno da zapreti „crvenima“.

Iz jedne takve prilike, napadač domaćina, Francuz Žan Filipe Mateta, pogodio je prečku u do sada najboljoj akciji Kristal Palasa.

Kraj prvog poluvremena! Kristal Palas – Liverpul 0:0! Do kraja prvog dela utakmice rezultat je ostao nepromenjen. Ipak, stiče se utisak da fudbaleri Liverpula, kao i mnogo puta do sada, kao najvećeg protivnika imaju sami sebe. Kada su skoncentrisani i motivisani odigraće fenomenalno, stvaraće prilike, postizaće golove, bez obzira ko je na suprotnoj strani. Ipak, kada koncetracija izostane, odbrana Liverpula itekako ume „od dobijenog da napravi veresiju“.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Počelo je drugo poluvreme

Nastavak meča krenuo je u znaku Liverpula. Ponovo su „crveni“ uspostavili dominaciju poseda lopte i krenuli da polako sabijaju protivnika u šesnaesterac.

Nedugo potom, tačnije u 49. minutu, napadač Liverpula Salah našao se u fenomenalnoj prilici, ali njegovu „bombu“ zaustavila je prečka.

Narednih desetak minuta borba se vodila uglavnom na sredini terena. Liverpul je napadao, ali Kristal Palas je igrao perfektnu odbranu iz koje je otvarao kontre i polukontre. Na žalost ljubitelja fudbala, golova nije bilo, ali uzbuđenja jeste i to na obe strane.

Palas je pretio iz prekida i dugim loptama je pokušavao da preskoči nadigravanje na sredini terena, dok se Liverpul uzdao u organizovane napade, koji bi obično krenuli lagano, a potom postali munjeviti, kada se stvori višak za nekog od brzonogih napadača „crvenih“.

Treba istaći da je odbrana domaćina stvarno odigrala ogromnu ulogu u dosadašnjem rezultatu. Bili su fudbaleri Kristal Palasa požrtvovani za svaku loptu, čvrsti u duelima i uvek agresivni do same granice prekršaja.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Kako se utakmica približavala kraju, sve češće su se mogli videti naleti Kristal Palasa. Iz za sada besprekorne odbrane, koja je na momente bila i „presing“ po čitavom terenu, brzo su domaći igrači uspevali dugim loptama da uposle svoje napadače.

Liverpul kao da nije očekivao da će Kristal Palas „bez pardona“ igrati sa velikanom svetskog fudbala. Čak i kada bi došlo do neke od malobrojnih grešaka u odbrani domaćina, „crveni“ to nisu uspevali da kazne.

Kraj utakmice: Kristal Palas – Liverpul 0:0! Kako do kraja utakmice nije bilo golova ove dve ekipe će upisati po remi i uzeti po bod, ali svakako da mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju gosti koje šest bodova deli od opasne zone, za razliku od Liverpula koga isto toliko deli od četvrte pozicije koja obezbeđuje direktan plasman u Ligu šampiona.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Premijer liga – 25. kolo:

Petak:

Fulam – Vulverhempton 1:1 (0:1) (64’ Solomon – 23’ Sarabia)

Subota:

13.30 Njukasl – Brajton (odloženo)
Lester – Arsenal 0:1 (0:0) (46′ Martineli)
Everton – Aston Vila 0:2 (0:0) (63′ Votkins, 81′ Buendia)
Lids – Sautempton 1:0 (0:0) (77′ Firpo)
Vest Hem – Notingem 4:0 (0:0) (70′, 72′ Ings, 78′ Rajs, 85′ Mikail)
Bornmut – Mančester siti 1:4 (0:3) (83′ Lerma – 15′ Alvarez, 29′ Haland, 45′ Foden, 51′ a.g. Mefam)
Kristal Palas – Liverpul 0:0 (0:0)

Nedelja:

14.30 Totinhem – Čelzi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter