Izvor: BSC HAPPY
19.02.2023 u 16:55
0

PREMIJER LIGA Rašford i Sančo srušili Lester na „Old Trafordu“! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su na "Old Trafordu" sa 3:0 (1:0) Lester u 24. kolu engleske Premijer lige.

Uoči ovog duela ekipa Junajteda nalazila se na trećoj poziciji Premijer lige sa 46 bodova. Sa druge strane, ekipa Lestera je 14. na tabeli sa 24 boda. Dok „crveni đavoli“ žele bodove u trci za trofej, Lester sakuplja bodove koji bi pomogli glavni cilj ekipe, opstanak u najjačoj diviziji engleskog fudbalskog prvenstva.

Čija motivacija će ove nedelje biti veća, ostaje da se vidi.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mančester junajted – Lester 3:0 (1:0) (25′, 56′ Rašford, 68′ Sančo)

Utakmica je počela. U uvodnim minutima meča viđena je blaga inicijativa gostujućih igrača. Uputili su za prvih 10 minuta fudbaleri Lestera tri šuta ka golu rivala, dok ekipa Mančester junajteda još uvek nije uspela ozbiljnije zapretila golmanu Lestera Daniju Vardu.

Lester je pretio preko Soutara, Ihenača i Madisona, ali ni jedan od njih nije uspeo da savlada Davida de Heu.

Borba se polako premestila na sredinu terena, ali i dalje konkretnije deluju fudbaleri Lestera.

Na početku 21. minuta Ihenačo je pokušao glavom da matira De Heu nakon fenomenalnog centaršuta, ali Španac je bio na visini zadatka.

Derbi 24. kola Premijer lige: Liverpul sa igračem više savladao Njukasl! (FOTO)

Teško fudbaleri Mančester junajteda pronalaze put do gola Lestera. Jednostavno odbrana gostiju radi fenomenalan posao, bar za sada. Sa druge strane, Lester suviše lako dolazi do kaznenog prostora protivnika, uspešno čuvaju loptu u svojim nogama.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Gol za Mančester junajted! Mančester junajted – Lester 1:0! Prvi „kiks“ u odbrani lestera koristi Rašford u 25′ minutu. Pokušao je domaćin da postavi ofsajd zamku brzonogom Englezu, ali dodavanje Bruna Fernandeša je bilo pravovremeno i Rašford lako donosi prednost Junajtedu.

U 30. minutu Lester je iz polu-kontre pripretio preko Devsburi-Hala, ali vezista Lestera nije bio precizan.

U nastavku se borba premestila na sredinu terena. Odgovara fudbalerima Junajteda rezultat pa iz nešto defanzivnije igre traže svoje prilike. Jednu takvu Madison u 37. minutu nije uspeo da pretvori u pogodak. Fudbaler Mančester junajteda našao se u fenomenalnoj prilici, na metar od gola protivnika, ali se obrukao u ovoj situaciji i promene rezultata nije bilo.

Fudbaleri Lestera kao da su shvatili da bi ih novi primljeni gol veoma omeo u planovima da odnesu bar bod sa ovog neugodnog gostovanja. Opreznije gosti kreću u fazu napada i više bažnje obraćaju na to šta Rašford i Veghorst rade u pozadini.

U završnici prvog poluvremena „desetka“ gostiju medison pokušao je sa ivice šesnaesterca da iznenadi De Heu, ali snažan udarac proleteo je pored stative.

Tu uzbuđenjima u prvom poluvremenu nije bio kraj. Ras je faulirao Rašforda i za svoj start dobio žuti karton, a fudbalerima Junajteda ukazala se prilika da iz slobodnjaka dupliraju prednost. Srećom po Lester udarac Šoa završio je preko gola.

Kraj prvog poluvremena! Mančester junajted – Lester 1:0!

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Počelo je drugo poluvreme na „Old Trafordu“!

Drugo poluvreme počelo je u znaku domaćih. Martinez je nakon fantastičnog centaršuta Šoa glavom pogodio prečku. Potom je zapretio Bruno Fernandeš, a onda i Rašford. Nije bilo promen rezultata ali očigledno je da je dogovor iz svlačionice Junajteda da se pitanje pobednika reši što pre.

u 53 priliku Lesteru se ukazala priklika da iz slobodnog udarca sa nešto više od 19 metara od gola zapreti De Hei ali Medison je pogodio živi zid.

Nastavili su se naleti junajteda. Veghorst je pokušao atraktivnim udarcem da duplira prednost domaćina, ali bezuspešno.

Gol za Mančester junajted! Mančester junajted – Lester 2:0! Novo uzbuđenje na „Old Trafordu“. Markus Rašford fenomenalno je probio po boku, primio loptu i matirao golmana gostiju u 56. minutu. Gol je na asistenciju linijskog sudije poništen zbog ofsajda, ali je nakon konsultacija iz VAR sobe, glavni sudija priznao pogodak.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Teška situacija za fudbalere Lestera. Igrali su agresivno, napadački, ušli su u meč željni nadmetanja, ali za raspoloženog Rašforda nisu uspeli da pronađu rešenje.

Gol za Mančester junajted! Mančester junajted – Lester 3:0! Fenomenalan dupli pas Sanča i Bruna Fernandeša i Sančo postiže treći gol na ovom meču. Igrao se 62. minut.

U 65. minutu gosti su zapretili preko Tetea, ali brazilski napadač šutirao je pored stative.

U 69. minutu trener Junajteda odlučio je da zameni dvostrukog strelca na ovom meču Markusa Rašforda a umesto njega u igru je ušao Antoni Elanga.

Sančo se ubrzo nakon toga našao u prilici da postigne novi pogodak, ali nije reagovao na najbolji način. Pretio je junajted i preko Veghorsta, ali ni on nije uspeo dve dobre prilike da pretvori u pogodak.

Period nešto mirnije igre na „Old Trafordu“. Pitanje pobednika deluje kao da je već rešeno. Naravno, petnaestak minuta koliko je ostalo do kraja utakmice je dovoljno vremena da se situacija na trenu potpuno preokrene, ali ne deluje ni da Lester za to ima snage, ni da će Mančester junajted dozvoliti da se tako nešto dogodi.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Dodaju se fudbaleri Mančestera na svojoj polovini što provocira fudbalere Lestera da ulaze u sve oštrije duele, nervoza čini svoje…

„Đavoli“ nastavljaju da grade napade iz poslednje linije odbrane. Čeka se poslednji sudijski zvižduk ili greška u Lestera koja bi se mogla kazniti.

U 87. minutu Barns je propustio dobru priliku da postigne gol. Kasnio je pola koraka na dodavanje koje bi ga ostavilo „oči u oči“ sa golmanom De Heom. Odgovorio je Junajted preko Veghorsta, ali ni on nije imao svoje veče. Junajted je imao još nekoliko dobrih prilika u završnici uzakmice, ali suviše su komplikovali „đavoli“ i promene razultata nije bio.

Kraj utakmice! Mančester junajted – Lester 3:0!

Ovim trijumfom, svojim 15. u sezoni, ekipa Mančester junajteda upisala je svoj 49 bod, i nastavila je da prati lidera Premijer lige, ekipu Arsenala, koja ima 57 bodova uz utakmicu manje. Takođe, „crveni đavoli“ su smanjili zaostatak u odnosu na drugoplasirani Mančester siti na tri boda, nakon što su „građani“ remizirali u subotu sa Notingemom.

Premijer liga – 24. kolo:
Subota:
Aston Vila – Arsenal 2:4 (2:1) (5’ Vatkins, 31’ Koutinjo – 16’ Saka, 61’ Zinčenko, 93’ Martinrz a.g, 98’ Martineli)
Brentford – Kristal Palas 1:1 (0:0) (96′ Džanelt – 69′ Eze)
Brajton – Fulam 0:1 (0:0) (88′ Solomon)
Čelzi – Sautempton 0:1 (0:1) (45+1′ Vard-Prose)
Everton – Lids 1:0 (0:0) (64′ Kolman)
Notingem – Mančester siti 1:1 (0:1) (84′ Vud – 41′ B. Silva)
Vulverhempton – Bornmut 0:1 (0:0) (49′ Tavernier)
Njukasl – Liverpul 0:2 (0:2) (10′ Nunjez, 17′ Gakpo)

Nedelja:
Mančester junajted – Lester 3:0 (1:0) (25′, 56′ Rašford, 68′ Sančo)
17.30 Totinhem – Vest Hem

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter