Izvor: BSC HAPPY
25.02.2023 u 20:25
0

PREMIJER LIGA: Mančester siti ubedljiv na gostovanju Bornmutu 1:4 (0:3)! (FOTO)

Ovog vikenda nastavljeno je 25. kolo engleske Premijer lige. U petak su Fulam i Vulverhempton odigrali meč bez pobednika, a u subotu Arsenal je minimalnim rezultatom savladao Lester, Aston Vila je, takođe kao gost, savladala Everton sa 2:0, a uspešni su bili i fudbaleri Lidsa koji su pobedili Sautempton sa 1:0, kao i igrači Vest Hema koji su bili ubedljivi protiv ekipe Notingema sa 4:0.

PREMIJER LIGA: Arsenal savladao Lester, furiozni Vest Hem sa četiri gola u 15 minuta srušio Notingem! (FOTO)

U duelu koji je počeo nešto kasnije 18.30 fudbaleri Mančester sitija gostuju ekipi Bornmuta, a cilj „građana“ je svakako pobeda kojom bi nastavili da u šampionskoj trci pariraju Arsenalu.

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Bornmut – Mančester siti 1:4 (0:3) (83′ Lerma – 15′, Alvarez, 29′ Haland, 45′ Foden, 51′ a.g. Mefam)

Jasno je su domaći fudbaleri pred ni malo lakim zadatkom i da bi im i bod na ovoj utakmici bio veliki.

Mančester siti je od starta uspostavio svoj tempo igre i kontrolu lopte. „Građani“ kreiraju svoj napad polako i organizovano, iz poslednje linije ne bi li tako kaznili eventualnu nesmotrenost rivala.

Sa druge strane, uglavnom svi igrači Bornmuta, bar u uvodnih 15 minuta meča, brane se ispred lopte nedozvoljavajući prostora Halandu da se rastrči.

Gol za Mančester siti! Bornmut – Mančester siti 0:1! Haland je naleteo na odbijenu loptu, šutirao je, ali je pogodio prečku. Ipak, na novi odbitak naleteo je Alvarez koji je prosledio loptu iza leđa golmana Bornmuta Neta u 15. minutu susreta.

Pogodak koji je postigao Alvarez kao da je prelomio meč. Znaju fudbaleri Bormuta da im trenutni rezultat ne ide u prilog i krenuli su u rizičnije, ali svakako i brže i konkretnije, napade.

Sa druge strane, „građani“ su nastavili u istom ritmu. I dalje uspešno kontrolišu loptu, čekajući greške rivala, što je u nekoliko navrata stvorilo ozbiljne probleme za domaće fudbalere, ali odbrana Bornmuta je bila na visini zadatka.

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Gol za Mančester siti! Bornmut – Mančester siti 0:2! Fenomenalna akcija „građana“ krunisana je pogotkom. Foden je naleteo na centaršut Gundogana i umesto da pokuša da sam postigne pogodak, nesebično je proigrao Halanda koji duplira prednost Mančester sitija!

Fudbaleri Bornmuta suočeni sa, sada već ozbiljnim zaostatkom, krenuli su na sve ili ništa. Pokušavali su uglavnom dugim loptama i iz prekida, ali fudbaleri Sitija se nisu dali iznenaditi. Kada bi stigli do lopte „građani“ bi umrtvili igru kratkim dodavanjima u poslednjoj liniji, a kada bi uočili rupu u odbrani krenuli bi munjevito ka golu rivala. Ako to ne bi prošlo, jednostavno bi vratili loptu nazad i primenili istu taktiku ponovo.

Gol za Mančester siti! Bornmut – Mančester siti 0:3! Izabranici trenera Pepa Gvardiole su ubrzo stigli do novog gola. Grešku u odbrani Bornmuta iskoristio je Foden u finišu prvog dela utakmice.

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Kraj prvog poluvremena! Bornmut – Mančester siti 0:3! Jasno je bilo da fudbaleri Sitija kao favoriti dolaze na ovo gostovanje, a odluka trenera Gvardiole da igraju strpljivo i čekaju greške protivnika ispostavila se kao odlična, pa klub iz Mančestera u drugi deo igre ulazi sa velikom prednošću.

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Počelo je drugo poluvreme!

U drugom delu igre kao da je već svima bilo jasno da je pitanje pobednika ovde rešeno. I jedni i drugi bi verovatno najradije pristali da se drugo poluvreme i ne igra, ali pošto to ne može biti slučaj, Mančester siti je nastavio da „melje“ rivala i u nastavku.

Gol za Mančester siti! Bornmut – Mančester siti 0:4! Organizovana igra gostiju se isplatila još jednom, u 51. minutu, kada je defanzivac domaćina, Velšanin Kris Melfam sproveo loptu u soptvenu mrežu nakon udarca Alvareza i tako najavio potpuni debakl domaćina.

Usledio je period mirnije igre, niti je Siti agresivno jurišao prema golu rivala, niti je Bornmut uspevao da ozbiljnije ugrozi golmana „građana“ Edersona.

U nastavku utakmice, nije viđeno puno uzbuđenja. Deluje kao da su „građani“ povukli ručnu i rutinski privode meč kraju.

Gol za Bornmut! Bornmut – Mančester siti 1:4! Domaćin uspeva da iskoristi „uspavanost“ tima iz Mančestera u finišu utakmice. Igrao se 83. minut kada je Lerma primio loptu u kaznenom prostoru protivnika, nakon čega je istu i zakucao u mrežu rivala.

Naravno, vremena je bilo dovoljno za eventualno iznenađenje, a fudbaleri domaće ekipe bili su toga svesni. Nastavili su da napadaju, stvorili par prilika koje su ozbiljno namučile odbranu „građana“, ali u presudnim momentima, realizacija je izostala.

Kraj utakmice: Bornmut – Mančester siti 1:4! Fudbaleri Mančester sitija zasluženo su slavili na gostovanju Bornmutu. Pitanje pobednika je praktično rešeno već u prvih 45 minuta, u nastavku je to i potvrđeno, a jedini nedostatak u igri „građana“ je bio pad koncetracije u finišu meča, koji je Bornmut uspeo da iskoristi i pretvori u gol.

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Ovim trijumfom Mančester siti uspeo je ponovo da se približi lideru Premijer lige – Arsenalu i sada ima 55 bodova, dva manje od londonske ekipe (57), koja ima i utakmicu manje.

Premijer liga – 25. kolo:

Petak:

Fulam – Vulverhempton 1:1 (0:1) (64’ Solomon – 23’ Sarabia)

Subota:

13.30 Njukasl – Brajton (odloženo)
Lester – Arsenal 0:1 (0:0) (46′ Martineli)
Everton – Aston Vila 0:2 (0:0) (63′ Votkins, 81′ Buendia)
Lids – Sautempton 1:0 (0:0) (77′ Firpo)
Vest Hem – Notingem 4:0 (0:0) (70′, 72′ Ings, 78′ Rajs, 85′ Mikail)
Bornmut – Mančester siti 1:4 (0:3) (83′ Lerma – 15′ Alvarez, 29′ Haland, 45′ Foden, 51′ a.g. Mefam)
20.45 Kristal Palas – Liverpul

Nedelja:

14.30 Totinhem – Čelzi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter