Izvor: BSC HAPPY
26.02.2023 u 16:35
0

PREMIJER LIGA Totinhem savladao Čelzi sa 2:0 u derbiju Londona! (FOTO)

Fudbaleri Totinhema savladali su ekipu Čelzija sa 2:0 (0:0) u derbiju Londona u okviru 25. kola engleske Premijer lige.

Susret ove dve ekipe dogodio se u trenutku kada se Totinhem nalazio na četvrtoj poziciji tabe sa 42 osvojena boda nakon 24 utakmice, dok Čelzi sa 31 bodom, uz utakmicu manje, se nalazio na 10. mestu Premijer lige.

Inače fudbaleri Čelzija u poslednja četiri kola ne znaju za pobedu, odigrali su nerešeno sa Liverpulom, Fulamom i Vest Hemom, a pre osam dana poraženi su na svom terenu od poslednjeplasiranog Sautemptona.

Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Od samog starta videlo se da i pored velike razlike na tabeli, ekipa Čelzija ima kvalitet da parira svom gradskom rivalu.

PREMIJER LIGA Bez golova na „Selhurst parku“: Kristal Palas odoleo Liverpulu! (FOTO)

Ipak, po „plavce“ nije krenulo najbolje, a već u 14. minutu susreta stameni brazilski defanzivac Tijago Silva  se povredio, a pet minuta kasnije i napustio igru.

Vodila se prava bitka na sredini terena, a do prve prave šanse dolaze domaći igrači. Igrao se 27. minut kada je Hojbjerg pogodio stativu sa ivice kaznenog prostora.

Tanjug/AP Photo/Ian Walton

U finišu prvog poluvremena Marokanac iz redova Čelzija Hakim Zejih dobio je crveni karton, ali se nakon konsultacija iz VAR sobe glavni arbitar odlučio da dvadesetdevetogodišnjeg vezistu „plavaca“ kazni samo žutim kartonom.

U drugom poluvremenu rani gol Totinhema potpuno je poremetio igru Čelzija. Već u 46. minutu Oliver Skip naleteo je na odbijenu loptu na ivici šesnaesterca i uspeo je, uz pomoć prečke, da je smesti iza leđa golmana Arizabalage.

Kao i u prvom poluvremenu, a posebno posle rezultatskog zaostatka, fudbaleri Čelzija nastavili su da igraju nešto ofanzivniji u odnosu na svog rivala, ali put do gola domaćina jednostavno nisu uspevali da pronađu.

PREMIJER LIGA: Mančester siti ubedljiv na gostovanju Bornmutu 1:4 (0:3)! (FOTO)

U 81. minutu fudbaleri Totinhema duplirali su svoju prednost. Udarac iz ugla izveo je Son, na loptu je natrčao Dajer koji je dovoljno promenio pravac da ona stigne do najboljeg strelca Totinhema Harija Kejna koji je bez problema sprovodi u mrežu za slavlje domaćih navijača.

U finišu utakmice fudbaleri Čelzija su pokušavali da dođu do povoljnijeg rezultata i eventualnog izjednačenja, ali odbrana Totinhema je bila na visini zadatka i rutinski privela meč kraju.

Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Nakon ove utakmice Totinhem je četvrti na tabeli sa 45 bodova i nalazi se na mestu koje obezbeđuje direktan plasman u Ligu šampiona, dok je Čelzi nastavio niz utakmica bez pobede i trenutno se nalazi na 10. poziciji tabele sa 31 osvojenim bodom.

Premijer liga – 25. kolo:

Petak:

Fulam – Vulverhempton 1:1 (0:1) (64’ Solomon – 23’ Sarabia)

Subota:

13.30 Njukasl – Brajton (odloženo)
Lester – Arsenal 0:1 (0:0) (46′ Martineli)
Everton – Aston Vila 0:2 (0:0) (63′ Votkins, 81′ Buendia)
Lids – Sautempton 1:0 (0:0) (77′ Firpo)
Vest Hem – Notingem 4:0 (0:0) (70′, 72′ Ings, 78′ Rajs, 85′ Mikail)
Bornmut – Mančester siti 1:4 (0:3) (83′ Lerma – 15′ Alvarez, 29′ Haland, 45′ Foden, 51′ a.g. Mefam)
Kristal Palas – Liverpul 0:0 (0:0)

Nedelja:

Totinhem – Čelzi 2:0 (0:0) (46′ Skip, 82′ Kejn)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter