Izvor: Tanjug
01.02.2023 u 15:53
0

Priznanje za naše strelce: Damir Mikec i Zorana Arunović najbolji u 2022. godini!

Streljački savez Srbije proglasio je danas Damira Mikeca i Zoranu Arunović za najbolje strelce u 2022. godini.

Mikec je deveti put uzastopno proglašen za najboljeg strelca godine u Srbiji. Mikec je 2022. godinu završio na prvom mestu svetske rang liste za vazdušni pištolj.

On je, između ostalog, MK pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu.

„Deveti put uzastopno, a deseti put ukupno sam proglašen za najboljeg strelca Srbije, a svakom trofeju se radujem kao da je prvi, jer ovo priznanje potvrđuje da sam na pravom putu. Prošla godina je bila izvanredna, osvojio sam petnaest medalja na najvećim svetskim takmičenjima. Nisam osvojio olimpijsku kvotu za Pariz, ali nešto treba ostaviti i za sledeću godinu“, poručio je Mikec, preneo je SSS.

Zorana Arunović je prvi i za sada jedini srpski strelac sa ispunjenom kvotom za Olimpijske igre u Parizu.

Đovani Gvideti predstavljen kao novi selektor odbojkašica Srbije: „Bliže se Olimpijske igre, a zlatna medalja je želja odbojkašica Srbije!“

Izborila ju je zahvaljujući bronzanoj medalji vazdušnim pištoljem na SP u Kairu. Na EP u Hamaru je stigla do srebrne medalje „Osvajanjem kvote ispunila sam glavni cilj u prošloj godini, i moram da budem zadovoljna, a sem svetske bronze i olimpijske kvote bilo je još vrednih rezultata, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Ova godina će biti puna izazova, jer pred nama su SP, EP, Svetski kupovi. Na svakom turniru ću ciljati zlato“, izjavila je Arunovićeva.

SSS je za najboljeg trenera proglasio Gorana Mikeca. Najbolji klub je „Čika Mata“ iz Kragujevca.

Sva četiri priznanja nisu promenila vlasnike, jer su isti laureati bili najuspešniji i u 2021. godini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter