Izvor: BSC Happy
16.02.2023 u 21:05
0

SUDAR TITANA U LIGI EVROPE Spektakl u Španiji Barselona i Mančester junajted odigrali meč bez pobednika! (FOTO/VIDEO)

Utakmicama šesnaestine finala Lige Evrope počinje nokaut faza ovog takmičenja, a najviše pažnje privukao je duel Barselone i Mančester junajteda u Španiji.

Duele španskog i engleskog giganta navikli smo da gledamo u Ligi šampiona, a ljubiteljima fudbala svakako su u sećanju finala Lige šampiona iz 2009. i 2011. godine. Ovoga puta oni se susreću u drugom po snazi evropskom fudbalskom takmičenju u, mnogi bi rekli „finalu pre finala“. Žreb nije bio naklonjen ovim ekipama, pa će se samo jedna naći u sledećoj rundi takmičenja, ali svakako da je ovaj susret privukao mnogo pažnje, ne tako atraktivnoj, Ligi Evrope.

Tanjug/AP Photo/Joan Mateu Parra

Pored duela Barselone i Mančester junajteda u šesnaestini finala Lige Evrope igraju se sledeće utakmice.

Šesnaestina finala Lige Evrope:

Ajaks – Union Berlin 0:0 (0:0)
Barselona – Mančester junajted 2:2 (0:0) (50′ Alonso, 76′ Rafinja – 53′ Rašford, 59′ Kunde a.g.)
Salcburg – Roma 1:0 (0:0) (88′ Kapaldo)
Šahtijor Donjeck – Ren 2:1 (2:0) (11′ Kriskiv, 45+1′ Bondarenko – 59′ Toko Ekambi )
21.00 Bajer Leverkuzen – Monako
21.00 Juventus – Nant
21.00 Sevilja – PSV
21.00 Sporting – Midtilend

Trener Barselone Ćavi Ernandez odlučio se za sledeći sastav:

Barselona: Ter Štegen, Kunde, Arauho, Alonso (od 66′ Kristensen), Alba (od 67′ Balde), De Jong, Pedri (od 41′ Serđo Roberto), Kesi (od 67′ Fati), Rafinja (od 83′ Tores), Gavi, Levandovski.

Sa druge strane, trener kluba iz Mančestera Erik ten Hag ukazao je poverenje sledećim igračima:

Man. Junajted: De Hea, Van Bisaka, Varan, Šo, Malasija, Kazemiro, Fred, Sančo (od 82′ Garnačo), Bruno, Rašford, Veghorst.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona – Mančester junajted 2:2 (0:0) (50′ Alonso, 76′ Rafinja – 53′ Rašford, 59′ Kunde a.g. )

1′ Počela je utakmica. Sa centra kreću fudbaleri Mančester junajteda.

4′ Prvih nekoliko minuta obeležila je borba na sredini terena. Nije bilo prilika.

6′ Nešto konkretnije deluje Mančester junajted i fudbaleri engleske ekipe prvi su došli do nešto izglednije šanse na ovoj utakmici. Rašford je ubacio loptu u kazneni prostor protivnika, ona se odbila Bruna, a nakon njegovog pokušaja i do Melasija, čiji udarac je takođe izblokiran.

8′ Prilika na drugoj strani, Levandovski je pokušao, ali je golman „crvenih đavola“ David De Hea bio na visi zadatka.

11′ Katalonci polako preuzimaju inicijativu. Gavi je fauliran na nekih 20 metara od gola, ali slobodan udarac koji je izveo Alonso završio je preko gola.

14′ Period igre u kom barselona ima više loptu u svojim nogama. Pokušavaju kratkim dodavanjima fudbaleri Barselone da stvore višak.

19′ Nova solidna prilika za Barselonu. Pokušao je Pedri, ali ni on nije bio precizan.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

21′ Korner za „crvene đavole“, ali Šo prebacuje saigrače koji su se okupili pred golom protivnika.

23′ Deluje u ovim trenucima da Barselona polako preuzima kontrolu nad situacijom na terenu. Lopta je sve češće u nogama fudbalera španskog kluba.

26′ Novi udarac iz ugla za Mančester junajted, ali ovoga puta odbrana Barselone razčišćava situaciju.

28′ Fudbaleri Mančestera izveli su lepu akciju, lopta je stigla do Sanča, ali ni on nije uspeo da uputi udarac u okvir gola.

30′ Nova prilika za „đavole“: Kazemiro je pokušao glavom, ali Ter Štegen je ponovo bio siguran.

31′ Period mirnije igre, isprekidane prekršajima na polovini Barselone. Mančester polako steže obruč oko Ter Štegena, ali nije bilo veće opasnosti po gol domaćina.

33′ Fenomenalna prilika za Mančester. Rašford je probio u šesnaesterac protivnika, nestvarno šutirao iz jako teške pozicije, ali Ter Štegen majstorijom sprečava gol.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

37′ Odlična prilika za Barselonu. Van Bisaka izblokirao je pokušaj Albe koji je iskoristio konfuziju u odbrani gostiju, probio u kazneni prostor protivnika i šutirao ka golu. Morao je da interveniše i De Hea, ali i dalje bez promene rezultata na „Nou kampu“.

40‘ Pedri se našao na travi, a dok se mladom fudbaleru ukazivala medicinska pomoć ekipe koriste šansu za predah i razgovor sa trenerom.

42′ Loše vesti za Barselonu. Pedri je morao van igre zbog povrede, a na njegovo mesto ušao je Serđo Roberto.

45′ Premestila se igra na sredinu terena, bez pravih šansi u finišu poluvremena.

Kraj prvog poluvremena! Barselona Mančester junajted 0:0! Spektakl na „Nou kampu“, prilika ima na obe strane, igra se otvoren fudbal, uzbuđenja itekako ima, a jedino što nedostaje je gol. Ekipa Barselone ima nešto veći posed lopte, ali Junajted ipak deluje konkretnije.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

46′ Počelo je drugo poluvreme. Sa centra loptu izvode domaći igrači.

48′ Barselona preko Rafinje dolazi do nove prilike. Brazilac je pokušao bombom sa oko 17 metara da iznenadi De Heu, ali njegov udarac završio je pored gola.

49′ Prilika na drugoj strani i nova dobra reakcija Ter Štegena. „Nažalost“ glavni akteri ovog meča za sada su golmani obe ekipe.

50′ Barselona vodi! Barselona Mančester junajted 1:0! Markos Alonso, nakon kornera koji je Rafinja izveo, glavom spušta loptu u mrežu protivnika. Podigao je Alonso ruke prema nebu i posvetio ovaj pogodak svom nedavno preminulom ocu.

53′ Gol za Mančester junajted! Barselona – Mančester junajted 1:1! Fenomenalni Rašford vraća Mančester u igru. Nije se dugo čekalo na odgovor „đavola“ posle gola domaćina. Kontra je sevnula, Rašford bio korak ispred svog čuvara i uspeva da matira Ter Štegena.

54′ Pokušao je Rafinja da udarcem sa velike distance savlada De Heu, ali Španac je uhvatio „živu“ loptu.

56′ Suviše lako i jedna i druga ekipa dolaze do prilika. Nižu se šanse sa obe strane.

59′ Autogol fudbalera Barselone! Barselona – Mančester junajted 1:2! Kunde je poslao loptu u sopstvenu mrežu nakon nove majstorije Rašforda. Preokret Mančestera na „Nou kampu“.

63′ Obrnule su se uloge na ovom meču. Prednost Barselone istopila se za svega tri minuta, a potom su se suočili i sa zaostatkom. Moraju Katalonci da budu konkretniji, ako žele da izbegnu poraz.

Tanjug/AP Photo/Joan Mateu Parra


68′
Raste nervoza igrača obe ekipe, sve su češće razmirice između fudbalera ova dva tima. To i ne čudi, budući da će taktika u revanšu u mnogome zavisiti od večerašnjeg rezultata.

72′ Ne uspevaju fudbaleri Barselone da ugroze gol protivnika, a sve vreme Rašford vreba priliku da iz novog kontranapada maltene reši pitanje pobednika.

75′ Igraju fudbaleri Junajteda presing, iako imaju rezultatsku prednost.

76′ Gol za Barselonu! Barselona – Mančester junajted 2:2! Sjajan centaršut Rafinje, Levandovski je krenuo na loptu, ali nije uspeo da je zahvati. Srećom po Barselonu to je bilo dovoljno da zbuni De Heu i da lopta završi u mreži. Pogodak je pripisan Rafinji, iako deluje da mu šut u okvir gola nije bila namera.

79′ Puca na sve strane ove večeri na „Nou kampu“, pokušao je Rašford, kao i ranije, da brzo uzvrati na gol rivala, ali nije uspeo. Sa druge strane, pokušao je Rafinja, i ponovo nije bilo promene rezultata.

84′ Kazemiro je na nedozvoljen način zaustavio Gavija na dvadesetak metara od svog gola. Fati je izveo slobodnjak, a nakon gužve u kaznenom prostoru Mančestera lopta je zakačila ruku jednog od fudbalera „đavola“, ali sudija nije smatrao da je to bilo dovoljno za najstrožu kaznu.

88′ Barselona u naletu, tri dobre šanse, od kojih je jedna završila na stativi De Hee.

91′ Mančester je u par navrata lako došao do kaznenog prostora Barselone, ali fudbaleri gostujućeg tima nisu uspeli da upute šut ka golu. U nastavku pokušao je Rašford sa velike daljine, ali ta lopta bila je lak plen za Ter Štegena.

94′ Borba traje do poslednjeg sudijskog zvižduka. Barselona je imala udarac iz ugla, ali nije uspela da iskoristi svoju poslednju priliku da dođe do trijumfa.

Tanjug/AP Photo/Joan Mateu Parra

Kraj utakmice! Barselona – Mančester junajted 2:2

Fantastična utakmica koja je opravdala sva očekivanja ljubitelja fudbala. Nakon neefikasnog prvog poluvremena videli smo četiri pogotka, preokret, i možda najpravedniji – nerešen rezultat. Ostaje samo da se nadamo da će revanš u Mančesteru biti bar podjednako uzbudljiv.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter