2°C

Beograd

Photo: youtube/instagram

Izvor: telegraf

NOVINARI ISPROZIVALI FEDERERA Besni su, šta da im ja radim? (VIDEO)

Rodžer Federer nije imao prijatan doček u Melburnu na konferenciji za novinare posle pobede nad Stivom Džonsonom od 3:0 u prvoj rundi Australijan opena.

Konferencija je uglavnom protekla u pitanjima o kvalitetu vazduha u Melburnu. Novinari su Federeru preneli zamerke mnogih da on i Rafael Nadal nisu dali svoj doprinos da se pomogne teniserima koji moraju da igraju u lošim uslovima u kvalifikacijama.

Samog Federera su pitali koliko je zabrinut zbog kvaliteta vazduha i da li brine što igra u ovakvim uslovima.

- Izađite na ulicu i pitajte ljude, da li žele da odu iz Melburna i Australije. Nisam zabrinut, to sam rekao na sastanku igrača. Olimpijske igre i druga takmičenja imaju broj koji je postavljen na 300, mi smo na 200 - počeo je Federer da objašnjava indeks kvaliteta vazduha, za zatim se nadovezao.

- Mislim da se krećemo u sigurnoj granici, nismo ovde šest meseci uzastopno na 300 i više i mislim da bi to onda moglo loše da utiče. Nisam toliko zabrinut, više brinem za ljude koji su u vatri i dimu, jer mi možemo da budemo u zatvorenom ceo dan i da brzo odemo da igramo i da se opet vratimo u zatvorenu prostoriju. Mislim da je komunikacija ključna, između igrača, organizatora, publike. Mislim da ćemo proći kroz ovo i da će sve biti dobro - rekao je Federer, ali se novinari nisu zaustavljali.

Kvalifikanti su se mučili, mnogi su optužili vas i Rafaela Nadala da ste gledali samo lične interese i da niste dali maksimum za druge igrače.

- Bio sam u kancelariji tog dana da pitam šta da radimo. Da li da se igra ili ne, da se vidi da li je bezbedno za igru ili ne. Zapravo, tog dana je bilo i veoma vruće takođe. Uvek se vraćamo na istu stvar. Neki igrači jednostavno nisu naviknuti da igraju na 35 stepeni, praktično kada dolazite iz sezone u zatvorenom, ne mogu da kažem da nisu spremni, ali vrelina utiče na vas uvek. Ne kažem da dim nije uticao. Sigurno! Ali šta je mogu? Da odem u kancelariju, da razgovaramo.

- Komunikacija je ključ za sve nas. Ja se osećam da nisam dobio potpune informacije o svemu ovome. Mogu li ja da odem na teren i da kažem da se ne igra. Mogu da probam, ali ne verujem da će to uticati mnogo. Možda smo zakasnili, ali ne verujem da sam mogao da uradim više od ovoga što sam uradio. Išao sam od kancelarije do svlačionice, pričao sam i sa juniorima... razumem da su neki ljudi besni, ali ovo sa dimom je bilo novo za sve nas, neki će uvek da se žale - rekao je Federer, koji je zatim imao i opasku, jer se pitanja nisu odnosila na tenis i njegovu igru.

- Igrao sam sa Stivom Džonsonom, za one koje to zanima - rekao je Federer i izazvao smeh svih u sali.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti