8°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: telegraf

NOVAK ZA PETAMA FEDERERU: Sve smo bliži obaranju novih rekorda

Mirna nedelja je za nama kada je u pitanju tenis, pa je situacija na vrhu bez promena u nedostatku velikih turnira.

Novak Đoković sa porodicom uživa na odmoru u Italiji, pa je na vrhu sa 9.720 bodova, ispred Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Dominika Tima i Danila Medvedeva.

Novaka prvi naredni izazov čeka u Dubaiju od 24. do 29. februara, ovaj turnir je osvajao četiri puta, ali će preko puta biti Rodžer Federer, branilac trofeja.

Inače, po ukupnom broju nedelja na vrhu, Rodžer Federer je na prvom mestu proveo 310 nedelja, Pit Sampras ima 286, a Novak je već sada na 277 nedelja. Ako nastavi u ovom ritmu, Novak će već za dva meseca prestići svog idola, a najvećeg  rivala mogao bi da zaobiđe na jesen, što je sa oduševljenjem najavio i Srđan Đoković u intervjuu 

Što se tiče ostalih naših tenisera, Dušan Lajović je za jedno mesto napredovao i sada je 23. sa 1.596 bodova, Laslo Đere je 35. zbog skoka za četiri mesta i ima 1.265 bodova, Filip Krajinović je napredovao za pet mesta (39. je sada) i ima 1.158 bodova.

Skokom se može pohvaliti i Miomir Kecmanović, za tri pozicije - trenutno je 54. sa 921 bodom, Nikola Milojević je 140, što je za osam mesta bolja pozicija od prošle nedelje.

Inače, kako će detaljno izgledati borba između Rafe i Novaka, možete pogledati u detaljnom kalendaru predstojećih velikih turnira.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti