0°C

Beograd

Posle sedam godina promena na kormilu: Umesto Bogdana Obradovića, novi trener Dejvis kup reprezentacije Srbije je...

Srpski teniser Nenad Zimonjić naslediće Bogdana Obradovića na funkciji selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Obradović je prvi stručnjak u Teniskom savezu Srbije od 2007. godine. U tom periodu reprezentacija Srbije osvojila je Dejvis kup pobedom u beogradskom finalu nad Francuskom 2010.

Posle sedam godina Obradović ustupa mesto mlađem Zimonjiću, dugogodišnjem Dejvis kup reprezentativcu.

Zimonjić je i dalje aktivni teniser. On je najuspešniji srpski dubl igrač kako u muškom tako i u kombinovanom dublu. U singlu njegov najviši plasman bio je 176. mesto još 29. marta 1999. godine.

U karijeri je osvojio 43 titule u dublu, od toga tri gren slema, i još četiri gren slem trofeja u miksu. Najviši plasman na ATP listi za dubl igrače mu je prvo mesto na kome je prvi put bio 17. novembra 2008., a ukupno je lider bio 41 nedelju što je izuzetan uspeh.

Dejvis kup reprezentacija Srbije u novom ciklusu startuje u februaru duelom sa Rusijom u Nišu.

Povodom promene selektora, Teniski savez Srbije se oglasio saopštenjem:

- Uzimajući u obzir to da selektoru Dejvis kup reprezentacije Bogdanu Obradoviću 21. januara 2017. ističe mandat, Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije imenuje dugogodišnjeg reprezentativca Nenada Zimonjića. Na istoj sednici je Upravni odbor TSS u skladu sa svojim aktima doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije - kaže se u saopštenju.

- TSS izražava zahvalnost Bogdanu Obradoviću na plodnom i uspešnom angažovanju tokom proteklih devet godina, koje je 2010. krunisano osvajanjem popularne salatare, čime je naša reprezentacija ušla u red najuspešnijih teniskih nacija na svetu. Pored tog istorijskog uspeha, selektor Obradović godinama je davao pečat jednom zavidnom kontinuitetu u igri i postignućima Dejvis kup reprezentacije Srbije. Naši teniseri igrali su u polufinalu 2011, a 2013. u finalu. Timska igra i duh koje je Obradović razvio kod igrača davali su kvalitet više individualnom talentu pojedinih tenisera i učinili da se ovo razdoblje zlatnim slovima upiše u istoriju belog sporta u Srbiji - dodaje se u saopštenju.

- Verujemo da će se s dolaskom Nenada Zimonjića na čelo Dejvis kup reprezentacije Srbije nastaviti dobra tradicija i da će to biti osveženje u radu s mladim teniserima, kojima iskustvo Nenada Zimonjića kao igrača u Dejvis kupu i na ATP turnirima može da pomogne i podstakne ih da krenu stopama svojih starijih kolega - zaključuje se u saopštenju koje je u ime TSS potpisao predsednik mr Mirko Petrović.

Kurir
Foto: Zwitter/iReport

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar