Izvor: Alo.rs
04.08.2020 u 08:06
0

SRPSKI AS NA TRONU DO KRAJA GODINE: Nadal već izgubio bitku

Teniska sezona u muškoj kategoriji treba da se nastavi na američkoj turneji

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković bi na „vrhu sveta“ trebalo da ostane do kraja ove godine!

Naime, Đoković „beži“ Nadalu svega 370 poena, a nastavak trke će početi na turniru u Sinsinatiju.

Tu će Nadal imati šansu da osvoji poene, ukoliko zaigra na američkoj turneji. Kako Nadal prošle godine nije nastupao na Sinsinatiju, on će imati priliku da osvoji koji poen, ali i Đoković može da se nada novim bodovima.

Naime, ATP je odlučio da zbog pandemije koronavirusa „pamti“ bodove iz ove i prošle sezone, te da će računati bolji plasman na turnirima i zavisno od toga će računati bodove.

Šta to znači? Uzmite za primer US Open, recimo da Nadal ispadne u drugom kolu iako je prošle sezone trijumfovao na ovom takmičenju, Španac neće izgubiti bodove već će mu se računati bodovi osvojeni 2019. godine jer je tu dogurao do samog kraja, što je ujedno bolji rezultat.

SVE O KORONI

LJUDI SE KUPAJU GDE STIGNU A OVA OPASNA STVAR VREBA: Neke plaže su RAJ NA ZEMLJI

POTRAŽNJA ZA MEDICINSKIM SESTRAMA I LEKARIMA U DOBA KORONE: Ova zanimanja su DEFICITARNA

U VOJVODINI 3.790 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: U Novom Sadu 1.790

To za Novaka znači da će moći da osvoji nove poene u Sinsinatiju (prošle godine zaustavljen u polufinalu), US Openu (predao Vavrinci u četvrtom kolu), u Rimu (poražen od Nadala u finalu) i Rolan Garosu (izgubio u polufinalu od Dominik Tima).

U Madridu prošle godine je Đoković trijumfovao, ovo takmičenje se neće održati, ali svakako ne bi mogao da dobije nove poene, za razliku od Nadala koji će propustiti priliku da osvoji 640 poena!

Iako još uvek nije poznato šta će biti sa turnirima nakon sezone šljake u Evropi, veoma je moguće da će azijska turneja u potpunosti biti otkazana, a nema nikakvih informacija ni o Završnom Mastersu u Londonu!

Sa otkazivanjem turnira u Madridu, španska „Marca“ prenosi da je Đoković gotovo siguran prvi teniser sveta do naredne sezone, a to je veoma bitno jer Novak ima 282 nedelja na vrhu sveta, te je veoma blizu da obori rekord Rodžera Federera od 310 nedelja!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter