Izvor: Alo.rs
16.12.2020 u 07:39
0

Letonac je priznao da ne voli Noleta

Mnogi teniski stručnjaci tvrde da je Letonac Ernest Gulbis imao potencijala da bude u samom svetskom vrhu, ali on zbog svog karaktera nikada nije uspeo da to ostvari

Ernest Gulbis je rođen 1988. godine, poput Novaka Đokovića, kao dečak prošao je akademiju Nikole Pilića. Uvek je hvaljen njegov talenat, ali u isto vreme mu spočitavalo da je lenština koja ne voli da trenira, što je svojevremeno i priznao.

Nije samo to priznao Gulbis, kontroverzni Letonac je pre sedam godina rekao da mu Novak Đoković uopšte nije drag, šta više, kazao je da ga ne voli.

– Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim – rekao je Gulbis 2013.godine.

Gulbis se sa Đokovićem susreo čak osam puta, a sedam puta Srbin je izašao kao pobednik, dok se Ernest zadovoljio sa samo jednim trijumfom.

Pre šest godina činilo se da je Gulbis zazreo, konačno je uspeo da se plasira među top 10 tenisera sveta, ali ipak njegov temperament nije izdržao da zakorači za stepenicu više.

Te godine je igrao polufinale Rolan Garosa, gde je poražen od Novaka Đokovića (6:3 6:3 3:6 6:3).

Par dana kasnije, nestašni Letonac je priznao da sav novac koji zaradio na Otvorenom prvenstvu Francuske (412.500 evra) prokockao za jedno veče.

Nije to jedini njegov skandal, Gulbis je jednom čak i uhapšen. On je priveden u Švedskoj zbog provedene noći sa prositutkom.

SAZNAJTE JOŠ

LEČIO, PA I SAM POSTAO ŽRTVA KORONE: Preminuo Dr Bora Evtov, čuveni lekar u Kragujevcu

ON PREUZIMA ORLOVE: Piksi će biti novi selektor fudbalske reprezentacije!

USVOJENE NOVE MERE U VLADI: Evo šta važi od nedelje, a PCR test poskupljuje na 9.000 dinara!

– Kada upoznam devojku, ne pitam je čime se bavi, da li je frizer ili nešto slično. Samo se upoznamo, ponekad i one ne pitaju mene čime se ja bavim. Ako me pita, ja slažem. Kažem da sam muzičar ili tako nešto.Odjednom je došla poliicija i odvela me je u zatvor gde sam proveo noć. Uznemiren sam zbog vlasti u Švedskoj, ali bilo je zabavno – priznao je Gulbis.

U iskusnijim godinama, teniski stručnjaci su više puta prognozirali da će se Ernest uozbiljiti, ali on nikada nije uspeo uđe u kontinuitet.

Recimo, 2018. godine na Vimbldonu porazio je tada najvećeg teniskog talenta Aleksandra Zvereva, ali u sledećem meču izgubio je od Keja Nišikorija.

U svojoj karijeri letonski teniser osvojio je 6 trofeja, a zanimljivo je da je samo jedno finale izgubio, pre dve godine u Štokholmu od Stefanosa Cicipa

On sada ima 32. godine, zauzima 173. mesto na ATP listi, te uglavnom igra na čelendžer turnirima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter