Izvor: Novosti
22.11.2021 u 14:21
0

ATP ZBOG NOVAKA MENJA PRAVILA

Čuveni odlazak Stefanosa Cicipasa u toalet koji traje kao set Rodžera Federera u najboljim danima od naredne sezone će biti prošlost.

Podsećanja radi, Cicipas je naljutio mnogobrojne teniske navijače i igrače ove sezone kada je uzimao pauze za toalet, koje su trajale beskonačno, a sve u cilju taktike kako bi srušio protivnika koji je u naletu. 

Grk je navodno koristio telefon i komunicirao sa svojim trenerom, ali to od naredne sezone više neće biti moguće. ATP je defintivno odlučio da promeni ovo pravilo.

Jedan od glavnih zagovornika za izmenu ove stavke je bio i Novak Đoković, pa je iznenađenje da su baš i njega poslušali, ako se zna da je Srbin već dugo u sukobu sa čelnicima ATP-a.

Teniseri će ubuduće moći da uzmu samo jednu pauzu za toalet u toku meča i sme da traje ukupno tri minuta. Pored toga, uvodi se i pravilo da će dobiti i dodatna dva minuta kako bi presvukli odeću.

Dakle, ukupno će moći na pauzu do pet minuta i mogu da je uzmu samo na kraju seta. Pravilo je već isprobano na turniru „nove generacije tenisera“ u Milanu. I čini se više nego ispravno, pa će u budućnosti biti manje svađe među teniserima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter