26°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

UDOVIČIĆ: Siguran sam da će imati snage da iz ovog izađe jači

Ne postoji osoba u Srbiji, ali i globlano, koja u Novaku Ðokoviću vidi idola, da ne oseća gorčinu i da nije razočarana odlukama koje su donele australijske vlasti i sud, izjavio je večeras ministar omladine i sporta Vanja Udovičić povodom odluke Federalnog suda Australije koji je podržao ukidanje vize najboljem teniseru sveta.

- Osećaj nemoći je nešto što uvek u vama budi možda i neki bes, ali ta nemoć vas i najviše boli i u tom smislu apsurdno je sve što se svih ovih dana izdešavalo -rekao je Udovičić.

Naveo je da u sportu postoje osnovna načela pravičnosti, jednakosti i fer pleja što, kako je rekao, u ovom slučaju apsolutno nije ispoštovano od početka do kraja.

Podsetio je da za organizaciju velikih međunarodnih sportskih događaja mora da postoji konstantna komunikacija između države, organizatora i međunarodne sportske organizacije, te da sva pravila moraju da se slede i poštuju.

- Novak nije izleteo iz aviona i sleteo na teren u Australiju već je dobio poziv, ispunio neophodne formulare, procedure, otišao tamo i kada je sleteo, sada iz ove perspektive možemo reći da nije bilo ni dobre namere niti sluha da se dozvoli najboljem teniseru sveta da učestvuje na turniru - rekao je Udovičić.

Naveo je da su neposredno po Novakovom sletanju u Melburn promenjena pravila i da je on od starta bio sankcionisan kako bi klonuo i mentalno i fizički, ali da je Novak pokazao da ima neverovatnu mentalnu snagu što je, dodao je, pokazao i na epohalnim mečevima koje je dobijao.

- Siguran sam da je Novak veliki šampion koji kod nas, ali i globalno pomera granice. On nije samo teniski šampion već i neko koga mi doživljavamo na poseban način i sigran sam da će imati snage, kako mentalne tako i fizičke, ali i sportskog inata i motivacije da iz svega ovoga izađe jači - dodao je Udovičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar