19°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Telegraf, happy bsc

Đoković neće moći da brani titulu na Rolan Garosu bez vakcine

Posle odluke australijskih vlasti da mu kao nevakcinisanom uskrate vizu i zabrane učešće na Australijan openu u Melburnu, svi se pitaju kakva je dalja sudbina Đokovića koji nije vakcinisan, a pokušava da osvoji što više Grend slemova u trci sa Federerom i Nadalom.

Sledeći veliki turnir koji nas očekuje je čuveni Frenč open u Parizu. Rolan Garos na kome bi Novak trebalo da brani šampionsku titulu održava se od 22. maja, a francuski sportski dnevnik L'Ekip objavio je ove večeri da Đoković neće moći da nastupi, prema protokolima za vakcinaciju koji uskoro stupaju na snagu u Francuskoj.

U tekstu se navodi da danas, prema pripisima koji važe u zemlji, Đoković ima validnu propusnicu za ulazak u Francusku koja važi do 16. juna (Rolan Garos se završava 5. juna). Datum 16. jun je postavljen kao poslednji dan od šest meseci otkako je Novak bio zaražen kovidom 16. decembra.

Međutim, od 15. februara u Francuskoj na snagu stupa nova odluka po kojoj će Novakova propusnica bez vakcinacije važiti samo do 16. aprila (skraćuje se za dva meseca), što znači da Đoković neće moći da nastupa u Parizu u junu bez vakcine. Eventualno ako se opet ne zarazi kovidom...

Istina, L'Ekip se ogradio da bi ovo novo pravilo koje stupa na snagu 15. februara moglo da bude suspendovano kasnije tokom proleća, ali ostaju pri tome da po novim propisima Novak neće moći da igra na Rolan Garosu i bori se za novi Grend slem.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar