Izvor: kurir
11.07.2022 u 09:48
0

KRAJ! FEDERER OBRISAN SA ATP LISTE! Posle skoro 25 godina ostao bez ijednog boda

Rodžer Federer od danas nema renking na ATP listi! Karijera čoveka koji ima 20 grendslem titula izgleda je blizu kraja.

Mnogo stvari se promenilo u muškom tenisu u proteklih 25 godina. Jedno je bilo neizbežno, a desilo se danas. Rodžer Federer izgubio je poziciju na ATP rang listi prvi put od septembra 1997. kada je imao 16 godina!

NOVAK O DALJIM PLANOVIMA: Odmaraću nekoliko nedelja, čekam vesti iz SAD

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mučeći se sa povredama, Rodžer Federer je od početka 2020. godine igrao samo nekoliko turnira. Švajcarac je imao povredu kolena, imao je tri operacije u roku od 18 meseci i izgubio je poziciju od najbližih rivala.

Rodžer je bio rangiran u prvih 100 zahvaljujući svojim prošlogodišnjim poenima na Vimbldonu, a oni su nestali u ponedeljak i ostavili ga bez bodova na svom zbiru, prvi put posle skoro 25 godina! Federer je bio rangiran od 22. septembra 1997. godine, kao najstariji aktivni igrač u tom segmentu.

Švajcarac je prve bodove izborio na turniru u Bosenensu, kada je osvojio 12 poena. Pre toga, igrao je turnir u Gštadu, ali je izgubio u kvalifikacijama. Tada počinje njegov uspon, a 1999. godine ušao je među 100 najboljih tenisera na svetu.

U februaru 2001. probio se među prvih 20, a u među najboljih deset Švajcarac je ušao u maju 2002. godine. Tada je osvojio svoju prvu titulu na turnirima masters kategorije, u Hamburgu.

Federer je sezonu 2004. započeo titulom na Australijan openu i postao broj jedan i dominantna figura u naredne četiri i po godine. Sjajan niz Švajcarac je imao i između 2017. i 2019. godine.

Stigao je do polufinala Australijan opena 2020. pre nego što je najavio operaciju kolena. Prošao je još jednu u maju i preskočio ostatak sezone, nadajući se novom početku 2021. Rodžer je igrao na pet turnira prethodne sezone, stigao do četvrtfinala Vimbldona kao najstariji igrač u Open eri, ali povredu kolena ni danas nije sanirao.

Rodžer je prošlog leta imao treću operaciju i nije igrao godinu dana. Švajcarski maestro trebalo bi da se ponovo takmiči u Lejver kupu i Bazelu kasnije ove godine, želeći još jednu sezonu na Turu 2023. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter