0°C

Beograd

ČESTITAMO: Janko Tipsarević slavi rođendan!

Srpski teniser Janko Tipsarević danas slavi 32. rođendan.

Janko Tipsarević je počeo da igra tenis sa 6 godina, profesionalnu karijeru je započeo 2001. na Otvorenom prvenstvu Australije, a na ATP listi se našao 2003. godine nakon što je osvojio prvi čelindžer u Indijanapolisu.

2006. je ušao među sto najboljih, a njegova najbolja pozicija je 46. na ATP listi. Janko je uvek uz reprezentaciju Srbije pa je 2009. bio jedan od aktera osvajanja Svetskog kupa u Diseldorfu, a 2010. je sa svojim saigračima osvojio Dejvis kup. Vrlo dobro su nam poznate njegove duge partije i fantastični poeni kojima je obradovao čitavu naciju.

Tipsarević je poznat kao igrač koji može da se nosi sa najboljim teniserima, a izuzetno je motivisan kada igra protiv favorita.

Srpski teniser je trenutno 414. igrač sveta, što je posledica teške povrede zbog koje je bilo pod znakom pitanja da li će Janko nastaviti da se bavi tenisom. Ali Tipsarević se vratio i pružio sjajne partije u Kvinsu, što ga je popelo za sjajnih 139 pozicija na ATP listi, a mi mu želimo još puno titula i uspeha, a naravno da očekujemo puno jer nas je navikao na sjajne partije.

HappyTv.tv
Foto: Twitter/RTS_Sport

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar