0°C

Beograd

LEJVER SAVETUJE ĐOKOVIĆA: Ako želiš da ponoviš moj uspeh, ne razmišljaj o Gren slemu!

Srpski teniser, Novak Đoković ima šansu da kompletira kalendarski Gren slem, ako uspe da osvoji Vimbldon. Poslednji koji je to učinio i to u dva navrata je Rod Lejver, a on je imao nekoliko saveta za aktuelnog svetskog broja 1.

- Moj savet Novaku pre Vimbldona bio bi da ne govori još o Gren slemu, možda čak da ni ne misli na to, samo igraj turnir. Ako kažeš da ideš na Gren slem, time stavljaš još više pritiska na sebe, a pritisak može da se poveća- kaže Lejver.

U slučaju da Novak ponovi njegov uspeh kaže da će mu biti zaista drago i kako bi to bila kruna njegove karijere i neverovatne igre u kojoj ne može da mu parira bilo ko.

- Ako Novak to postigne, bio bih veoma srećan da mu pružim ruku i da mu čestitam. Bila bi to sjajna stvar za njega, neverovatno je koliko dobro igra, pokazao je svoju veštinu i svoj karakter, zato mislim da ima dobre izglede da osvoji Gren slem- rekao je teniski as.

Lejver je posavetovao Novaka da ne gleda daleko u žreb i da samo treba da igra svoju igru.

- Potrebno je da pobediš u sedam mečeva, to je sve, ne moraš da pobediš svih 127 preostalih igrača na turniru. Dakle, ne treba da se uplete u to razmišljanje s kim bi možda mogao da igra u kojoj rundi, možda neki igrači koji bi mogli da mu predstavljaju problem ni ne doguraju tako daleko- poručio mu je Lejver.

Jutros je žrebom odlučeno da najbolji teniser sveta Novak Ðoković pohod na odbranu titule na Vimbldonu počinje mečom protiv Britanca Džejmsa Vorda.

HappyTv.tv
Foto: Twitter/TennisworldUSA

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar