29°C

Beograd

OČEKIVAN ISHOD: Đoković uz dosta muke u drugom kolu Vimbldona!

Novak Đoković od 14 sati igra protiv Britanca Džejmsa Vorda u prvom kolu Vimbldona, meč je počeo i 14 časova.

Prvi teniser sveta je sjajno počeo meč prvog kola najprestižnijeg turnira na travi, bez izgubljenog poena dobija svoj gem. Vord je počeo meč nervozno što je dovelo do brejka odmah na startu duela. Novak je u trećem gemu puno grešio, ali je preokretom uspeo da sačuva svoj servis. Vord se potpuno predao u prvom setu, Novak je na zavidnom nivou igre, pa je prvi set dobio sa rezultatom 6:0.

Novak istom snagom započinje drugi meč i očigledno mu se žuri u drugo kolo. Brzo stiže do 3:0, ali Vord uspeva da osvoji svoj servirs i vrati brejk, na oduševljenje publike, njegove lože, a i sam Vord je sa puno emocija proslavio ovaj poen, što mu je vratilo samopuzdanje. Stiže do izjednačenja, ovaj meč tek dobija takmičarski karakter.

Procenat prvog servisa je opao, ali Novak uspeva da se posle serije protivnika od 3 gema vrati u meč. I dalje je rezultatska klackalica, igra se gem za gem. Vord je uspeo da osvoji samo9 tri poena u taj-brejku, Novak je lako potrvrdio mini brejk sa početka. Uspeva da završi meč na najbolji mogući način.

Čini se da Vord nije posustao u trećem setu i da ne igra pod pritiskom, uspeva da osvoji gem bez izgubljenom poena. Novak je sačuvao srevis, a zatim oduzeo protivniku, odlučan tajming za prvi brejk u trećem setu. Novak osvaja još jedan gem sa nulom, ali sledeći maratonski gem dobija Vord. Prvi teniser sveta treći set je odigrao sigurno pri svom servisu što mu je nakon jednog brejka bilo dovoljno za pobedu. Vord je dovoljno namučio Novaka, ali ishod je očekivan.

HappyTv.tv
Foto: Twitter/cyclingweekly

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar