Izvor: Arenasport.com
23.02.2023 u 17:06
0

Alkaraz pričao o „velikoj trojci“ svetskog tenisa, trenutno drugi teniser na ATP listi

"Rafi se divim, Federer je umetnik, a Novak mi je najveći rival"

Španski teniser Karlos Alkaraz, trenutno drugi na ATP listi mogao bi na kraju ove nedelje da se izjednači na listi najboljih svetskih tenisera sa Novakom Đokovićem, a za to mu je potreban trijumf na turniru u Rio de Žaneiru, gde će mu od 23.00 časa rival biti Fabio Fonjini.

Najmlađi „broj jedan“ u istoriji tenisa, na ovom turniru brani titulu osvojenu prošle godine, a za tamošnje medije je pričao o svojim počecima, uzorima i tome ko mu je najveći rival u budućnosti.

„Rafel Nadal je razlog zašto se bavim tenisom. On je za mene uvek bio uzor kojem sam se divio, a ukoliko me pitate koji mi se teniser najviše sviđa, to je onda Rodžer Federer. To što je on radio nije igra, to je umetnost“, rekao je Alkaraza.

Naredno pitanje odnosilo se na pritisak koji ima budući da je u 2023. godinu ušao kao najbolji teniser sveta, ali mu je tu titulu ubrzo preoteo Novak Đoković, budući da Španac zbog povrede nije igrao četiri meseca.

„Meni je najvažnije da sam spreman i da u mojoj igri nema poteškoća uzrokovanim povredom. Pritisak? Ne znam šta bih rekao. Njega uvek ima, pogotovo kad ste u svetskom vrhu, ali ne misli da je nešto veći zato što je iza mene Novak Đoović“, rekao je španski teniser i dodao:

„Ne, želi samo da uživam u tenisu i nastavim sa istim nivoom igre kao što je to bilo prošle godine, a kasnije i da napredujem. Naravno, znam da mi je Novak najveći rival za to prvo mesto, on igra fanstatisčno i sve će zavitsiti od toga kako se ko od nas dvojice bude ponašao na preostala tri Grend slema“.

Strelac Milutin Stefanović osvojio 15. mesto na Svetskom kupu u Kairu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter