Izvor: Arenasport.com
11.03.2023 u 15:13
0

Alkaraz započinje učešće u Indijan Velsu: Ako osvoji turnir, „ruši“ Đokovića sa prvog mesta na ATP listi

Novak trenutno ima 7.160 bodova, Španac je na drugom mestu ATP liste sa 6.780 i u slučaju trijumfa u Indijan Velsu, došlo bi do rokade na listi najboljih igrača sveta.

Duelom protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa španski teniser Karlos Alkaraz započinje učešće na ovogodišnjem turniru u Indijan Velsu na kojem juri prvu poziciju na ATP listi, a taj duel počinje oko 04.30 časova posle ponoći.

Da bi u tome uspeo i na liderskoj poziciji prestigao Novaka Đokovića koji zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države neće moći da nastupa na ovom turniru, mladom Špancu je potrebno da osvoji „peti Grend slem“.

„Spreman sam. Povreda je prošlost, motivisan sam da igram najbolje što mogu, a već sam nekoliko puta rekao da je moj osnovni cilj u 2023. godini da se vratim na čelo ATP liste. Istina je da na ovom turniru nema Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, ali se nijednog trenutka ne zavaravam da će zbog toga biti lakše trijumfovati, jer je ovde u Americi mnogo kvalitetnih igrača“, kaže Alkaraz.

Titulu osjovenu prošle godine u Indijan Velsu brani domaći teniser Tejlor Fric koji će se u prvom kolu sastati protiv Bena Šeltona (00.10 časova).

Još jedan srpski predstavnik napušta takmičenje: Krajinović poražen na startu Indijan Velsa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter