Izvor: Arenasport.com
30.03.2023 u 15:16
0

AMERIKANCI UKINULI VANDREDNO STANJE: Đoković može da igra na US openu!

Novak Đoković je primio sjajnu vest iz Amerike, pa će dobiti priliku da igra na poslednjem Grend slem turniru US openu.

Naime, američki Senat izglasao je ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, koju je uveo bivši predsednik Donald Tramp početkom 2020. godine.

Gornji dom Sjedinjenih Država je sa 68 glasova za i 23 protiv doneo odluku o okončanju vanrednog stanja. Prošlog meseca, Predstavnički dom je takođe glasao sa 229 prema 192 za ukidanje deklaracije. Očekuje se da će aktuelni predsednik Džo Bajden ovu odluku odobriti i staviti potpis.

Vanredno stanje je svakako trebalo da bude ukinuto u maju, tako da će i nevakcinisani stranci moći bez problema da ulaze u Ameriku. Sve ovo znači i da će Novak Đoković moći da nastupi na letnjoj američkog turneji, mastersima i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Đoković je tri puta pobeđivao na US openu (2011, 2015, 2018), čak devet puta u finalima, poslednji put je učestvovao 2021. godine kada je u borbi za krunu izgubio 3:0 od Danila Medvedeva.

Dejvis kup selekcija Srbije igraće u grupi sa Španijom, Južnom Korejom i Češkom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter