Izvor: BSC HAPPY
21.04.2023 u 08:56
0

BILO BI GLUPO DA DOSAĐUEJM NOVAKU! Đorđe Đoković surovo iskren: Ako ne može jedan NADAL sa njim, kako bih ja?

Direktor Srpska opena Đorđe Đoković govorio je o turniru, izazovima, ali Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta.

Đorđe Đoković sa uspehom odgovara na izazove zahtevnih projekata, turniri u Beogradu i Banjaluci su na dobrom glasu, a sada je otkrio na koji način se kontaktiraju igrači koji bi potencijalno nastupili na turniru.

– Ja direktno komuniciram sa igračima ili njihovim agentima ili menadžerima. Nije lako, naročito ove godine, možda i najteže bilo zato što su nam ubacili i Minhen u nedelju u kojoj smo. Dovoljno nam je teško bilo sa Barselonom. Minhen ima dvadesetogodišnju, tridesetogodišnju tradiciju, ima moć, igrači znaju i poznaju taj turnir. Ali, propričalo se o nama na Turu, tim nekim malim gestovima, koje činimo za igrače, a to je nešto što za nas nije mnogo teško – idemo uvek korak dalje.  Prilaze nam mnogo više, igrači se interesuju, pitaju zašto se ovaj turnir ne nastavlja. Onda im to treba objasniti.  Radim sve što je u mojoj moći, trudim se, pritiskam ATP. Oni su svesni toga, pružaju podršku, ali su ograničeni sa licencama, retko kad ATP izdaje nove licence, naročito sada – rekao je Đorđe Đoković u intervjuu za medije.

Đorđe se trudi da Novaka ne opterećuje detaljima i problemima sa kojima se suočava kao direktor turnira.

 Novak nije mnogo uključen u organizaciju. Kada sam počinjao sa celim ovim procesom, Novak i ja smo zajedno ušli kao tim, porodica. Imao sam tu želju da on dođe i bude igrač. Mislim da je to najpravednije i prema ostalim igračima. On se apsolutno tako i ponaša. Bilo bi neozbiljno i glupo od mene da mu dosađujem sa mnogim detaljima, problemima. Dao nam je svo poverenje ovog sveta, mi ga opravdavamo, nadamo se, što se mene tiče mislim da da. On će na kraju godine da da svoj sud, ali definitivno da znači što je on iza svega ovoga i uliva dodatno poverenje igračima da će ovaj turnir da ispadne onako kako treba. Stvorili smo neko ime i tradiciju.

BOLELA ME NOGA… NADAM SE DA NIJE NIŠTA OZBILJNO! Kecmanović o danu na Srpska openu

Ističe Novakov brat da bi prihvatio teniski meč protiv njega i to pred publikom.

 Reket nisam uhvatio ne pamtim. Najiskrenije, mislim da je prošlo godinu i po dana od kada sam uhvatio teniski reket, ali vrlo bi lako bilo izazvati me. Jako smo kompetitivni u našoj porodici, u svakom smislu. Ne postoji igra koju igramo, a da se ne takmičimo. Što se tiče tenisa, apsolutno bih prihvatio izazov, ali to bi jako smešno izgledalo. Ako ne može jedan Nadal ili bilo ko drugi od profesionalaca da izađe na kraj s njim, ja mislim da apsolutno nemam šta tu da tražim. Makar bih mogao da zabavim publiku i da nasmejem ovo malo ljudi što veruje u mene (smeh). Na šljaci ne bih igrao, majke mi. Na tvrdoj može, samo ne na šljaci. Novak je juče bio ljut na teren, ja bih ga iskopao. Mrzim šljaku.

Đorđe priznaje da mu nije lako da u trenucima kada Novak bije bitke na terenu zadrži objektivnost, koja se od njega kao direktora očekuje.

– Jako teško. Teško gledam njegove mečeve i van turnira koje organizujem. U sredu sam išao gore-dole nekoliko desetina puta. Kad do bih izašao na tribinu, on bi izgubio neki poen ili gem, to je više katastrofa. Onda sam se sklonio sa strane, jeo sladoled i uživao, u livescore-u. On mi je uvek pokazivao kad je Novak pobeđivao. Naravno da želim da on pobedi, to su neke stvari koje ne mogu da sakrijem, niko ne traži od mene da to krijem, ali što se tiče same organizacije i nekog prioriteta, onda moram da budem objektivan, da apsolutno svaki igrač dobije ono što je potrebno, maksimalno dobru organizaciju i tu objektivnost, kada se pravi raspored, što za trening, što za mečeve. Igrači su prezadovoljni. Vavrinka kada je odlazio, napisao je jednu jako lepu poruku, što meni, što na društvenim mrežama. Gael Monfis, Filip Krajinović i svi ostali se zahvaljuju na svemu što činimo za njih, mi kao organizacija. Ovo nije one man show, ovo je ipak jedan kolektiv i treća godinu zaredom pravimo izvanredan uspeh i nadam se da ćemo nastaviti ovim putem“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter