Izvor: Alo.rs
30.05.2023 u 17:02
0

BRITANAC TRAŽIO ĐOKOVIĆEVU DISKVALIFIKACIJU Namerno gađao Novaka, a sada ga sramno napao

Bukti teniski rat...

Novak Đoković je u osmini finala Rima pobedio Kamerona Norija, ali je taj meč obeležio nesportski potez Britanca koji se trećem reketu sveta uopšte nije dopao.

Nori je „napucao“ Novaka lopticom dok je srpski as odlazio od mreže.

Đoković se samo hladno pozdravio sa Norijem posle meča, nakon čega je vrlo oštro govorio o njemu na konferenciji za medije gde je istakao da postoje stvari koje su ga iznervirale kod protivnika. Sada je i Nori dobio priliku da odgovori i oglasio se pred novinarima nakon što je savladao Benou Pera, posle pet setova.

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

– Ja sam se odmah izvinio Novaku, nisam ga video da je to isto uradio. Pogledao sam gore, udario lopticu, nisam video da se okrenuo i da se već predao u tom poenu. Ja sam samo želeo da dođem do pobede“, kazao je Britanac koji se opravdavao za svoje ružno ponašanje: „To je bio jedan od onih mečeva u kojima je Đoković jedan od najboljih na svetu i želeo sam da odigram najbolje što mogu pred Rolan Garos – rekao je Nori.

Nisu mu se dopali komentari srpskog tenisera koji je optužio protivnika da je namerno tražio medicinski tajm-aut kada je meč bio rešen i to je nazvao „manjkom fer-pleja“.

VREME JE ZA NOVI IZAZOV: Evo kad Đoković ponovo izlazi na teren

– Ne mislim da sam slavio poene njemu u lice… Svi koji me dobro poznaju znaju da sam ponekad glasan na mečevima, a nekada nisam. To je bio običan meč za mene i imao sam problema sa kukom i zato sam tražio medicinski tajm-aut, sve je to po pravilima bilo – dodao je Britanac i poručio da je meč u Rimu kasnio baš zbog Đokovića, odnosno da srpski teniser zbog toga nije ispao fer prema njemu.

Meč je kasnio 13 minuta i Nori je tražio objašnjenje od ATP da li je to dozvoljeno i koliko sme da se kasni. Objašnjeno mu je da se toleriše kašnjenje od 15 minuta i da tek posle isteka tog perioda može da dođe do diskvalifikacije.

– Želeo je dodatno vreme sa fizioterapeutom, a meč je bio zakazan u 11 sati. Izašao je recimo u 11.12 ili 11.13, mislim da nije video nikakav problem u tome. Nije mi rekao ni reč. I nijednog trenutka se nije izvinio. Nikada to nisam video u karijeri, ali verujem da je to sve u skladu sa pravilima, bar su mi tako rekli – zaključio je Nori koji će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Luke Puja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter