Izvor: Sportal.rs
11.03.2023 u 17:48
0

Koliko je Đokovića koštala odluka da se ne vakciniše? Odgovor je: BAŠ MNOGO

Novak Đoković doneo je odluku da ne primi vakcinu protiv virusa korona i ne planira da je promeni, ni po koju cenu.

Srpski teniser i dalje ne može da putuje u Sjedinjene Američke Države, pošto je tamo i dalje na snazi pravilo da ulazak nije dozvoljen nevakcinisanim strancima. Zbog toga će prvi reket sveta propustiti prvi masters u sezoni, koji se od srede igra u Indijan Velsu.

– Princip da sam donosim odluku o svom telu je važniji od bilo koje titule ili neke druge stvari – rekao je Novak svojevremeno.

Zbog ove odluke prethodne godine nije mogao da igra na Australijan openu, Indijan Velsu, Majamiju, Rodžers kupu, Sinsinatiju i US Openu. Ove sezone propušta ponovo Indijan Vels, a čeka se zvanična informacija o tome da li će se povući i iz Majamija.

Dakle, srpski teniser je propustio dva grend slema i pet masters turnira koji se igraju na njegovoj omiljenoj podlozi – na betonu. To znači da je ispustio šanse da dodatno popravi svoj rekord po broju titula sa masters turnira (38) i da već sada bude ispred Rafaela Nadala po broju grend slemova (22).

Pored trofeja, Đoković je ostao i bez velikih finansijske nagrade. Na turnirima koje je propustio Novak je mogao da zaradi ukupno 11.6 miliona evra.

Ako se pretpostavi da će propustiti i Majami ove sezone, Novak je ostao bez prilike da osvoji 10.000 bodova.

Ono što je za divljenje je da, uprkos svim ovim propuštenim takmičenjima i tome što na Vimbldonu prošle godine nije dobio nijedan bod za osvojenu titulu, srpski teniser zauzima prvo mesto na ATP listi. Nedavno je oborio apsolutni rekord Štefi Graf po broju sedmica na vrhu, a izvesno je da će na čelu ostati do kraja Indijan Velsa, te da će ukupno imati 380 nedelja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter