Izvor:
27.10.2019 u 14:42
0

MLADI TENISER JANIK SINER O POREĐENJIMA SA ĐOKOVIĆEM I FEDEREROM: Ni ne čitam novinske članke!

Italijanski teniser Janik Siner izjavio je da ga "ne zanimaju" poređenja sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem.

Supertalentovani 18-godišnji Italijan krupnim koracima je zakoračio u ATP "vode" i zabeležio sjajne rezutlate.

Došao je do polufinala turnira u Antverpenu, gde ga je porazio Sten Vavrinka, a zatim je stao u osmini finala Beča posle dva tesna seta protiv Gaela Monfisa.

Tokom turnira u Austriji Siner je pričao o željama i očekivanjima.

– Tenis sam počeo da igram nešto kasnije nego ostali. Ove godine mi dobro ide, pobedio sam neke dobre igrače i prethodna nedelja mi je dosta pomogla. Sanjam da osvojim Grend slem, želim da budem broj 1 i ne sumnjam da ću to postići jer imam dobar tim iza sebe. Trener Rikardo Pjati mi je kao otac, u dobrim sam rukama – rekao je Siner.

Italijan je odbacio poređenja sa najvećim teniserima svih vremena, kao što su Đoković i Federer.

– Ni ne čitam te članke. Svi se razlikujemo, ja samo razmišljam pozitivno. Da biste bili jaki morate da razbijete pritisak – zaključio je Siner.

Njegov trener Rikardo Pjati je pohvalno pričao o svom izabraniku.

– Janik je dosta napredovao, krenuo je da trenira kada je imao 13 godina i čim je došao u Bordigeru videli smo da ima veliki talenat. Ove godine je naporno radio i to mu se isplatilo, ali ne trebalo da gledamo brojke jer je proces dugačak – izjavio je Pjati i nastavio:

– Ne iznenađuje me njegov uspeh jer on ima veliki potencijal, ali mora da radi kako bi napredovao. On je pametan i opušten, veoma dobar momak.

Siner je u prethodne dve nedelje ostvario neke velike pobede, uključujući one protiv Monfisa, Kolšrajbera i Tijafoa.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter