Izvor: BSC HAPPY
31.03.2023 u 14:53
0

Nova odluka Vimbldona: Ruskim i beloruskim teniserama dozvoljeno učešće

Organizatora britanskog Grend slema, Vimbldona, doneli su odluku da ukinu zabranu ruskim i beloruskim teniserima, tako da će moći da se već ove godine takmiče na najvećem svetskom turniru.

Naime, zabrana se za Ruse i Beloruse se ukida, ali će morati da se takmiče kao „neutralni“ igrači, uz obavezno ispunjavanje drugih uslova, kao što je bilo i najavljeno. Takođe, najstrože će im biti zabranjeno pričanje o ratu na bilo koji način.

Jedan od čelnika Grend slema, Ian Hjuit, se povodom pomenute odluke bratio javnosti:

„Nastavljamo da u potpunosti osuđujemo rusku ilegalnu invaziju i naša podrška ostaje sa narodom Ukrajine“, rekao je Hjuit, pa nastavio:

„Ovo je bila neverovatno teška odluka, koja nije doneta olako ili bez velike pažnje za one na koje će to uticati. Uzmijaći u obzir sve faktore, smatramo da su ovo najprikladniji aranžmani za prvenstvo za ovu godinu. Zahvalni smo na Vladinoj podršci dok smo mi i naši kolege teniski akteri vodili ovu složenu stvar i dogovorili uslove za koje verujemo da su izvodljivi. Ukoliko se okolnosti značajno promene od sada do početka prvenstva, razmotrićemo i reagovati u skladu sa tim“, podvukao je Hjuit.

Podsetimo, Vimbldon je prošle godine zabranio ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju, te je ATP kaznio tu odluku time što bodovi nisu računati.

Razlog zabrane bio je rat u Ukrajini, koji traje već duže od godinu dana.

SPREMAJU SE OZBILJNI POTRESI U TENISU! „Borimo se za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter