Izvor: Skysport.com
11.05.2023 u 11:46
0

ORGANIZATORI MADRID OPENA se izvinjavaju što su uskratili govore teniserkama

Treća brojka sveta Džesika Pegula kritična prema Madrid Openu jer finalistkinje ženskih dubl nisu u stanju da održe govore na ceremoniji dodele trofeja – ali muški finalisti jesu; organizatori se izvinjavaju zbog "neprihvatljive" situacije; dalje optužbe za seksizam oko balističkih uniformi, rođendanskih torti za igrače.

Organizatori Otvorenog prvenstva u Madridu izvinili su se finalistkinjama ovogodišnjeg turnira u ženskom dublu nakon kritika što su igračicama uskratile priliku da govore na ceremoniji dodele trofeja.

Treća teniserka sveta u singlu Džesika Pegula, koja je bila partner Koko Gauf u porazu od Viktorije Azarenke i Beatriz Hadad Maje sa 6-1 6-4, rekla je u nedelju da je ostala razočarana pošto organizatori nisu dozvolili finalistima da se obrate navijačima.

Finalistima muškog dubla je to dozvoljeno nakon meča dan ranije, a organizatori turnira su se izvinili igračima i navijačima „koji očekuju više od Otvorenog prvenstva u Madridu“.

„Iskreno se izvinjavamo svim igračima i navijačima koji očekuju više od turnira Mutua Madrid Open“, rekao je izvršni direktor turnira Gerard Tsobanian.

„Ne dati priliku našim finalistkinjama u ženskom dublu da se obrate svojim navijačima na kraju meča bilo je neprihvatljivo i direktno smo se izvinili Viktoriji, Beatriz, Koko i Džesiki.

Azarenka je na Tviteru rekla da je njenom sinu Leu „teško objasniti“ zašto nije mogla da govori na ceremoniji.

„Radimo interno i sa VTA na reviziji naših protokola i posvećeni smo unapređenju našeg procesa napred“, rekao je Tsobanian.

SRBIJA U PLEJ-OFU Bili Džin King kupa, teniserke ostvarile plasman!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter