Izvor: Sportklub.rs
26.03.2023 u 12:25
0

Poraz od Alkaraza zaboravljen, Medvedev se vratio dominaciji

Ruski teniser Danil Medvedev, peti igrač ATP liste, rutinski se plasirao u treće kolo mastersa u Majamiju. Moskovljanin je sa 2-0 u setovima bio bolji od Španca Roberta Karbaljesa Baene, 84. tenisera sveta.

Po setovima bilo je 6:1, 6:2 za Medvedeva posle svega 63 minuta igre na Floridi. Idući protivnik Rusu biće Slovak Aleks Molčan, igrač kojeg trenira Marijan Vajda. Molčan je u svom duelu drugog kola bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke.

U izuzetnoj formi se nalazi Medvedev, a o tome svedoči i činjenica da mu je pobeda nad RKB bila 20. u poslednjem 21 meču. Jedini poraz još od eliminacije sa Australijan opena doživeo je u prethodnom izlasku na teren – tada ga je u finalu mastersa u Indijan Velsu pobedio Karlos Alkaraz, prvi igrač sveta.

Nije Medvedev imao praktično nikakvih problema u duelu sa Karbaljesom. Četiri puta je dobio priliku za brejk u dva seta i sva četiri put ju je iskoristio, a na svoj servis se samo jednom suočavao sa brejk-loptom. Tu opasnost je uspešno neutralisao.

Treba izdvojiti i veliko iznenađenje koje je priredio Francuz Gregoar Barer, 65. na ATP listi. On je rezultatom 6:3, 6:2 eliminisao Britanca Kamerona Norija, 12. na svetu, i sada će za rivala imati Amerikanca Jubenksa.

U ostalim mečevima koji su se igrali u Majamiju u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu zabeleženi su sledeći rezultati:

Hačanov – Ečeveri 6:1, 3:6, 6:3;

Vatanuki – Tijafo 7:6 (5), 6:7 (3), 4:6;

Manarino – Šelton 6.4, 3:6, 6:1.

Titulu u Majamiju brani Karlos Alkaraz, koji je u prošlosezonskom finalu bio bolji od Kaspera Ruda. Najuspešniji teniseri u muškom singlu u istoriji ovog takmičenja su Novak Đoković i Andre Agasi. Srbin i Amerikanac su titulu u na Otvorenom prvenstvu Majamiju osvajali po šest puta. Đokoviću, baš kao i prošle godine, ni na ovom izdanju turnira nije dozvoljeno učešće usled statusa vakcinacije protiv virusa korona.

LUDNICA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Novakovi navijači zavapili! Šta znači „Kosi tata, kosim ja“?
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter