Izvor: Alo.rs
03.01.2023 u 21:23
0

POVRATAK NA TRON Evo kako Novak može do prvog mesta na ATP listi

Ipak, neće sve zavisiti od našeg tenisera, čak i da osvoji turnir po jubilarni 10. put.

Novak Đoković je uspešno započeo novu sezonu na ATP turniru u Adelejdu, gde je u prvom kolu bio uspešan protiv Francuza Konstanta Lestijena sa 6:3, 6:2.

Nole će u narednom kolu takođe igrati protiv Francuza, a ovoga puta mu je rival Kventin Halis, sa kojim igra u noći između srede i četvrtka.

Turnir u Adelejdu donosi 250 bodova i Novak bi mogao dodatno da popravi svoj skor na ATP listi, gde je trenutno na petom mestu sa 4840.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko slavi na ovom turniru, Novak bi na sledećoj ATP listi mogao da ima 5070 bodova, čime bi imao i solidne šanse da se domogne i prvog mesta posle Australijan opena.

Naime, zbog prošlogodišnje deportacije i onemogućavanja da igra na Australijan openu, Novak ove godine ne brani bodove, tako da može u Melburnu da zaradi čistih 2.000 bodova.

Najteže će svakako biti Rafaelu Nadalu, koji brani 2.000 bodova zbog prošlogodišnje titule.
Ipak, neće Novaku biti lako da se domogne prvog mesta, jer je razlika u odnosu na prvoplasiranog Karlosa Alkaraza 1.980 bodova. U slučaju da Novak osvoji Adelejd šansa donekle raste, ali je i dalje to ogromna razlika.

Novak Đoković pred Australian Open o deportaciji: „Nije lako zaboraviti šta se desilo poslednjih 12 meseci, ali kao što sam rekao, moram da krenem dalje“

Takođe, bitna je činjenica i da Alkaraz ne brani mnogo bodova, svega 90, jer je prošle godine ispao u trećem kolu Australijan opena.

Novakova šansa je da osvoji i Adelejd i Australijan open, a da Alkaraz ne prođe dalje od četvrte runde.

Šansu će svakako vrebati i Kasper Rud, koji ne brani bodove sa Australijan opena, ali i Stefanos Cicipas, koji igra dobro u Australiji i koji brani polufinale od prošle godine.

Tu se i završava krug kandidata za prvo mesto, pošto i Danil Medvedev brani 1.200 bodova zbog prošlogodišnjeg finala.
Ipak, Novaku je svakako najvažnije da osvoji Australijan open, a kako je i sam rekao, prvo mesto mu više ne predstavlja toliko veliki cilj, već želi da se fokusira na Grend slem titule.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter