Izvor: BSC Happy
29.01.2023 u 12:50
0

NOVAK JE ŠAMPION MELBURNA! Đoković savladao Cicipasa za 10. titulu Australian Opena! (FOTO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Australian Opena rezultatom 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Meč je počeo nešto posle 9:30 časova po srednjeevropskom vremenu i igrao se na čuvenoj “Rod Lejver areni”.

Srpski teniser iskoristio je priliku da trijumfom osvoji svoju jubilaru desetu titulu u Melburnu i izjednači se sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula. Oba tenisera sada imaju po 22.

NE STIŠAVA SE BURA U MELBURNU! Srđana povezuju sa masakrom u Ukrajini, Novaka više boli glava nego zadnja loža?!

Sa druge strane, Cicipas je pokušao da pokvari planove Đokoviću i stigne do treće pobede u njihovom 13. međusobnom duelu. Ipak, to mu nije pošlo za rukom, najviše zahvaljujući fantastičnom servisu Đokovića i velikom broju neiznuđenih greški Grčkog tenisera. Poslednji njihov meč završen je takođe u korist Đokovića, koji je na završnom mastersu u Torinu slavio sa 6:4, 7:6 (7:4).

Podsećamo, Đokoviću na prošlogodišnjem Australian Openu nije dozvoljeno da se takmiči, već je deportovan iz zemlje zbog toga što nije bio vakcinisan protiv kovida 19.

Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

NOVAKOVA PORODICA JE PROTIV RATA: Direktor Australijan opena izjavio da Đokovići treba da budu veoma oprezni

Beloruska teniserka Arina Sabalenka, ovogodišnja šampionka Australian Opena u ženskoj konkurenciji koja je u subotu posle preokreta (6:4, 3:6, 4:6), savladala Jelenu Ribakinu poželela je sreću našem teniseru pred ovaj duel.

Naš teniser će moći da računa i na veliku podršku svojih navijača u svom pohodu na 10. titulu turnira u Melburnu.

Ovaj meč možete pratiti uživo uz Vaš BSC Happy portal.

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Novak Đoković – Stefanos Cicipas: 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Prvi set

Prvi gem meča Đoković je, zahvaljujući sigurnom servisu, završio u svoju korist. Brzo je stekao prednost od 40:0, a nakon što je Cicipas uzvratio za 40-15, Đoković dolazi do prvog osvojenog gema u meču.

Drugi gem takođe je počeo u znaku srpskog tenisera. Đoković je prvo stigao do 30:0, a potom i do dve brejk lopte na 40:15. Nažalost on nije uspeo da iskoristi ukazane šanse i Grk stiže do izjednačenja.

Đoković je nastavio sa snažnim i preciznim servisima za koje njegov protivnik još uvek nije pronašao rešenje. Lako je Đoković, bez izgubljenog poena, stigao do nove prednosti.

I u četvrtom gemu Cicipas se suočio sa brejk šansom Đokovića, ipak, ovoga puta jedna je bila dovoljna našem teniseru da duplira prednost i stigne do 3:1 u prvom gemu.

Naredni gem za Đokovića, svakako najvažniji u dosadašnjem toku meča, započeo je sigurnim servisom našeg tenisera i prednošću 40:0. Grk je uzvratio sa dva postignuta poena, ali je Novak potvrdio brejk i stigao do sada već osetne prednosti.

tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Mučio se Cicipas na svoj servis. Teško je upisivao nove poene, ali ipak smanjuje na 4:2.

U petom gemu igru Đokovića nastavio je da krasi snažan i precizan servis, pa je naš teniser relativno lako došao do prednosti 5:2.

U narednom, i Cicipas je pokazao kakvim udarcima raspolaže i smanjuje prednost Novaka na 5:3.

Fenomenalni Đoković, ponovo je bez većih problema odbranio svoj servis i osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Drugi set

Drugi gem Cicipas je započeo sigurno, osvojenim gemom na svoj servis. Videlo se da su mu udarci snažniji, noge hitrije i da se neće predati bez borbe, uprkos zaostatku.

Maestralni Đoković nastavio je da dominira. Zahvaljujući sigurnim udarcima, bez izgubljenog poena, dolazi do izjednačenja.

Cicipas je uzvratio, takođe bez izgubljenog poena i stigao do nove prednosti u drugom setu.

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila)

U četvrtom gemu drugog seta viđena je nešto neizvesnija borba, ali naš najbolji teniser osvaja novi gem. Nije se videlo u igri Đokovića da ga je nedavno mučila povreda. Jurio je po terenu kao daleko mlađi teniseri, uz značajnu dozu samouverenosti u svoje udarce.

U petom gemu Cicipas je servirao, a Đoković ga je ponovo namučio. Našem teniseru se nije ukazala prilika za brejk, ali ako je suditi po tome koliko se Grk muči da osvoji poene kad servira, šansa će se uskoro ukazati.

Šesti gem doneo je izjednačenje 3:3. Jednostavno, kada Đoković servira onako kako ume, ni najboljem grčkom teniseru svih vremena ne ukazuje se prilika da zapreti našem teniseru.

Naredni gem ponovo je protekao u znaku velike borbe dvojice tenisera, a uspešniji je bio Cicipas koji ponovo dolazi do prednosti, 4:3 u drugom setu meča.

U osmom gemu meča viđena je velika borba dvojice tenisera. Ipak, u ključnim trenucima Cicipasu kao da je nedostajalo koncetracije da dođe do svoje prve brejk šanse u ovom duelu. Đoković je uspeo da greške protivnika kazni za 4:4 u drugom gemu.

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

U narednom gemu Cicipas je popravio svoj servis, brzo stigao do 40:0, ali je Novak uspeo smanji na 40:30. Ipak, grčki teniser nije dozvolio našem da dođe do izjednačenja i stiže do nove prednosti 5:4.

Deseti gem drugog seta doneo je prve probleme Đokoviću. Cicipasu se ukazala prilika da osvoji set pri rezultatu 40:30. Đoković je prvo fenomenalnim forhendom izjednačio na 40:40, a nakon 21. neiznuđene greške Grka dolazi i do prednosti, da bi potom stigao i do novog izjednačenja – 5:5.

Cicipas je potom uspešno odbranio svoj servis za prednost 6:5, a potom je Đoković odveo drugi set u „taj-brejk“.

BRAVO NOLE! Đoković vodi 2:0 u setovima. „Taj-brejk“ pripao je srpskom teniseru rezultatom 7:4, koga samo još jedan korak deli od 22. grend slem titule u karijeri. Cicipas je popravio svoju igru u drugom setu, bio ravnopravan protivnik, naspram prvog seta u kome je Đoković bio dominantan, najviše zahvaljujući tome što je postigao 17 poena od 18 pogođenih prvih servisa, odnosno tri od sedam pogođenih drugih servisa.

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Treći set

Treći set duela Đokovića i Cicipasa počeo je servisom srpskog tenisera. Cicipas je stigao do prednosti 30:0, a potom i 40:15 što mu je dalo dve prilike za rani brejk. Đoković je sprečio da do toga dođe u prvoj, ali u drugoj, Cicipas ipak dolazi do važnog gema.

Fenomenalan odgovor i novi brejk Đokovića! Drugi gem trećeg seta bio je veoma važan obojici tenisera. Cicipas je želeo da potvrdi svoj prvi brejk na meču, a Đoković da stigne do izjednačenja. Viđena je velika borba na terenu, a Đoković zahvaljujući mirnoj završnici dolazi do svoje pete brejk prilike u meču, koju i koristi za 1:1.

Cicipas kao da je poklekao posle novog brejka i izgubljene prednosti. Ruku na srce, Đoković je ove nedelje fenomenalno servirao pa se grčkom teniseru nije ukazala prilika da još jednom iznenadi našeg tenisera. Novak je treći gem trećeg seta završio u svoju korst.

Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

 

U narednom gemu Cicipas kao da je krenuo na sve ili ništa. Snažno je servirao, bio agresivan na mreži i nažalost precizan, pa dolazi do novog izjednačenja.

Sjajni Đoković u nastavku, ponovo je bez izgubljenog poena odbranio svoj servis. Delovao je smireno i prisebno, a preciznim udarcima u odlučujućim trenucima napravio je novi korak ka 22. grend slem tituli u karijeri.

Šesti gem trećeg seta doneo je novo izjednačenje. Cicipas se borio, pokazao da nije bez razloga jedan od najboljih tenisera sveta i da ne planira da se preda.

Ipak, u sedmom gemu, Đoković je mladom kolegi pokazao da kada igra svoj najbolji tenis, za njega „leka nema“. Đoković osvaja novi gem na svoj servis, ponovo bez izgubljenog poena.

Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

 

Usledio je odgovor Cicipasa za 4:4, koji je potvrdio da takođe ima fenomenalan servis. Ipak, Grk i pored dosadašnjih 12 asova, i odličnih 64 odsto ubačenih prvih servisa u ovom momentu, daleko od toga da je delovao impresivno kada je servirao na ovom duelu, bar ne impresivno kao Đoković, koji je nastavio da dominira i osvaja poene kad servira za novu prednost 5:4.

Cicipas je nakon toga servirao za ostanak u meču. Otvorio je grčki teniser 10. gem trećeg seta sa dva postignuta poena za 30:0, Đoković je izjednačio na 30:30. Grk je potom fenomenalnim udarcem stigao do nove prednosti, a svojim 13. asom i do izjednačenja.

To nije poremetilo Đokovića koji je ponovo nastupio sigurno i samouvereno i nije protivniku dozvolio da dođe do poena kada je srpski teniser servirao. Novak vodi 6:5.

I treći set otišao je u „taj-brejk“, nakon što je Stefanos Cicipas odbranio svoj servis.

Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Novi „taj-brejk“ Đoković je fantastično otvorio sa 5:0 u poenima. Usledila je mini serija Cicipasa koji je smanjio na 5:3, a fenomenalni Đoković potom je došao do tri meč lopte pri rezultatu 6:3 u poslednjem gemu trećeg seta. Prve dve naš najbolji teniser nije iskoristio, ali treću jeste i zasluženo dolazi do svoje 10. titule Australian Opena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter