Izvor: Sportal.rs
04.06.2023 u 16:51
0

OVAKVOG NOVAKA ŽELI DA GLEDA CELA SRBIJA: Preslišao Variljasa u tri seta i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prošetao se do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske. „Počistio“ je Srbin Peruanca Huana Pabla Variljasa sa 3:0. Po setovima je bilo 6:3, 6:2, a u narednom meču Srbin će snage odmeriti sa ruskim teniserom Karenom Hačanovim.

ĐOKOVIĆ – VARILJAS 6:3, 6:2, 6:2

6:2 – Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa! 

5:2 – Dobar je Variljas pod pritiskom! Pobedu i plasman u četvrtfinale Rolan Garosa Đoković će juriti svojim servisima, po treći put danas.

4:1 – Novi brejk! Đoković gazi ka četvrtfinalu, Variljas potpuno klonuo.

3:1 – Sve je na Novakovoj strani. Srbin ništa ne dozvoljava rivalu.

2:1 – Treća sreća! Đoković u svom stilu i u trećem setu. Tri set lopte imao je Srbin u ovom gemu, te je poslednju i iskoristio za novu prednost.

1:1 – Siguran i Đoković. Nije bilo nikakvih iznenađenja u ovom gemu, Novak odličan.

0:1 – Konačno malo drugačiji početak seta! Prvi put od samog početka meča u vođstvu je Peruanac koji u ovom gemu nije dozvolio Novaku da se približi brejk lopti.

6:2 – Đoković bez mnogo muke i do 2:0 u setovima! Ponovo je moglo sve mnogo ranije, ipak i dalje je srpski as dominantan na terenu, te mu se ništa ne može zameriti. U treći set ulazi sa maksimalnom prednošću.

5:2 – Ostaje Variljas u igri! Iako je Đoković poveo sa 30:0 u ovom gemu, pa čak izborio i set loptu, Peruanac je uspeo da preokrene i osvoji gem. Srbin će ponovo na svoj servis tražiti set lopte i u drugom setu.

5:1 – Đoković potpuno siguran! Ne dozvoljava Novak protivniku apsolutno ništa, sa nulom je uzeo gem, sada Variljas ponovo servira za opstanak u setu.

4:1 – Poptuna rezultatska kontrola meča za Đokovića! Došao je naš teniser i do drugog brejka u ovom setu.

3:1 – Prošlo je pet minuta slave Peruanca! Đoković nastavlja dominaciju u drugom setu, sve mu ide na ruku.

2:1 – Variljas se konačno raspucao! Nije se mnogo trudio srpski as, te je sa nulom prepustio gem Peruancu.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


2:0 – Na terenu postoji samo Đoković!
Neverovtno igra Srbin, protivnik nema nikakve šanse ako Novak ovako nastavi.

1:0 – Sjajan početak drugog seta! Novak furizno počeo i ovaj set, oduzeo servis rivalu i poveo sa 1:0.

Prvi set – 6:3

6:3 – Novak osvojio prvi set! Đoković za 42 minuta došao do prednosti od 1:0 u setovima. Delovalo je da će biti mnogo brže, ako pogledamo početak i čak 4:0 za Srbina, ipak Peruanac je pokazao da kakav god da je rezultat, ne planira da odustane.

5:3 – Ne predaje se Huan! Đoković će ipak svojim servisom tražiti set loptu.

5:2 – Đoković na gem od osvajanja prvog seta! Ipak, moraće Nole da se uozbilji, pošto smo i u ovom gemu videli raspoloženog Peruanca koji je čak uspeo da dođe i do brejk lopte. Od 0:30 do 40:40 kada smo videli i sjajnu razmenu udaraca. Na kraju, ona je pripala najboljem srpskom teniseru, te je ovaj gem rutinski priveo kraju.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


4:2 – Odličan servis Peruanca u ovom gemu!
Variljas je pojačao odbranu, očigledno ga je motivisao prethodni brejk. Videli smo pravi ples po terenu na obe strane, ali se prednost Srbina smanjila na 4:2.

4:1 – Konačno se probudio Variljas! Đoković ovaj set ipak neće završiti sa nulom, pošto je uspeo da vrati brejk. Ipak, ni ovaj gem nije uzeo lako

4:0 – JOŠ JEDAN BREJK! Fenomenalno igra Đoković na startu ovog meča, kao da želi da posao završi što brže i lakše. Drugi brejk za njega u prvom setu.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


3:0 – Potvrđuje Novak brejk!
Siguran je na svom servisu ponovo bio Đoković. Peruanac deluje izgubljeno na početku ovog duela.

2:0 – BREJK! Već na startu Đokovijć dolazi do prednosti u ovom setu! Nije mogao bolji početak da zamisli srpski teniser, kome ovo može u mnogome značiti za nastavak prvog seta.

1:0 – Kakva tri servisa Novaka za pravi start ovog duela! Imao je Variljas priliku da već na početku dođe do brejka, ali je Đoković tada ubacio u brzinu više i finiširao gem na pravi način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roland-Garros (@rolandgarros)

 

Peruanac Huan Pablo Variljas napravio je veliko iznenađenje u 3. kolu Rolan Garosa, pošto je u pet setova savladao poljskog tenisera Huberta Hurkača (3:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:2).

Na drugoj strani, Novak je bio bolji od Španca Alehandra Davidoviča Fokine sa 3:0.

Iako rezultat to govori, ipak nije bilo lako za Srbina. Morao je preko dva taj-brejka da dođe do 2:0, a onda je u trećem potpuno slomio rivala, dobio ga sa 6:2 i prošao u osminu finala Rolan Garosa.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter