Izvor: BSC HAPPY
13.02.2023 u 20:51
0

Liverpul bolji od Evertona 2:0 (1:0) na „Enfildu“ u 23. kolu Premijer lige! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Liverpula savladali su ekipu Evertona u gradskom derbiju na "Enfildu" rezultatom 2:0 (1:0) u okviru 23. kola Premijer lige.

Derbi Liverpula dolazi u momentu kada obe ekipe igraju daleko od očekivanja svojih navijača. Naime, Everton je u zoni ispadanja, na 18. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova posle 21 odigranog meča. Sa druge strane, Liverpul je 10. sa 29 bodova, ali uz utakmicu manje u odnosu na gradskog rivala.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

„Crveni“ žele da poprave utisak nakon četiri utakmice bez trijumfa i vrate se u trku za plasman u Ligu šampiona, dok „karamele“ dolaze motivisani pobedom nad Arsenalom, liderom Premijer lige, minimalnim rezultatom na „Gudison Parku“ u prošlom kolu i činjenicom da im svaki bod u borbi za opstanak može biti presudan.

POČINJE NOKAUT FAZA LIGE ŠAMPIONA: PSŽ čeka Bajern, Totenhem gostuje Milanu

Ipak, bodovi „oduzeti“ gradskom rivalu, možda nisu važniji, ali svakako da su „slađi“ od ostalih.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Trener Liverpula Jirgen Klop ne može da računa na trojicu svojih igrača zbog povreda: Artura, Dijaza i Konatea, a upitan je i nastup Žotea, Firmina, Tijaga i Van Dajka. U redovima Evertona trener Šon Dajč ne može da računa na Patersona i Tauzenda.

Sve u svemu, obe ekipe suočavaju se sa dosta problema, ali je sigurno da nas večeras očekuje velika borba.

Sastavi:

Liverpul: Alison, Arnold, Matip, Gomez, Robertson, Fabinjo, Henderson (od 80′ Milner), Bajčetić (od 90′ Keita), Salah (od 90′ Eliot), Gakpo (od 80′ Firmino), Nunjes (od 70′ Žota).

Trener: Jirgen Klop

Everton: Pikford, Kolman, Kodi, Tarkovski, Mikolenko, Gej, Dukure, Onana (od 78′ Dejvis), Meknil (od 78′ Mopaj), Ivobi, Sims (od 61′ Grej).

Trener: Šon Dajč

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Liverpul – Everton 2:0 (1:0) (Salah 37′, Gakpo 49′)

1′ – Fudbaleri Liverpula izveli su početni udarac i odmah pokušali dubokom loptom ubačenom u šesnaesterac protivnika da iznenade gradskog rivala, ali nisu uspeli u svojoj nameri.

3′ – Everton je svoju odbranu postavio duboko na polovini protivnika. Presing „karamela“ uspešno „kvari igru“ Liverpula oduzetim loptama i sitnim prekršajima.

5′ – Prva ozbiljnija prilika na utakmici. Defanzivac Liverpula Matip je pogrešio na ivici svog šesnaesterca, ali napadač Evertona Sims to nije iskoristio.

7′ – I Liverpul je propustio svoju prvu šansu da postigne pogodak. Salah je krenuo u šesnaesterac Evertona, ali istog trenutka oko njega se stvorilo nekoliko defanzivaca, pa je iznuđen i neprecizan udarac ka golu bio je lak plen za golmana „karamela“ Pikforda.

10′ – Minut doneo je prvu pravu priliku na utakmici. Nunjes je probio po sredini i zaustavljen je prekršajem na ivici šesnaesterca. Ipak Salah nije uspeo da prebaci živi zid i ozbiljnije ugrozi gol protivnika.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

13′ – Liverpul ima loptu u svojim nogama, ali Everton preti brzim kontranapadima.

15′ – Kapiten Liverpula Henderson našao se na travi, nakon duela sa jednim od gosujućih igrača, ali brzo se pridigao i nastavio meč.

17′ – Gakpo propušta fenomenalnu priliku da matira golmana gostiju. Njegov pokušaj prošao je tik uz stativu sa spoljne strane gola.

20′ – Prve čarke na terenu. Lopta se kretala ka golmanu Liverpula Alisonu, ali je Onana neoprezno reagovao u želji da dođe do lopte i sudario se sa golmanom. Srećom, oba igrača su prošla bez povrede.

22′ Nastavljaju se naleti Liverpula preko Salaha. Spretni i brzi Egipćanin pokazao je da je svež, spreman i motivisan na ovom duelu.

24′ – Salah probija po desnom boku u šesnaesterac protivnika, ali njegovo dodavanje koje je usledilo ne uspeva da dođe do nekog od njegovih saigrača.

26′ – „Karamele“ kao da su prepustile inicijativu protivniku. Kvare igru Liverpula prekršajima i pokušavaju da dođu do gola iz kontranapada, ali ne deluju agresivno više kada je lopta daleko od njihovog gola, kao što je to bio slučaj na početku prvog poluvremena.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

28′ – Velika bitka vodi se na sredini terena. Deluje kao da Liverpul može lakše do prilika preko raspoloženih Salaha i Bajčetića, ali odbrana Evertona za sada je uspešno otklonila svaku opasnost.

31′ – Nakon prvih pola sata igre ekipa Evertona još uvek nije uspela da uputi udarac u okvir gola, a to se nije promenilo ni nakon pokušaja Geja koji je otišao visoko preko gola domaćih fudbalera.

33′ – Everton je uspeo da zadrži loptu na polovini rivala, uputili su centaršut u kazneni prostor, ali je golman Alison to lako „pokupio“.

36′ – Korner za Everton. Ivobi je izveo udarac iz ugla, a lopta je pogodila stativu nakon pokušaja Tarkovskog.

37′GOL! LIVERPUL VODI 1:0! – Da nakon promašaja usledi kazna, pobrinuo se Salah koji je na asistenciju Nunjesa doneo prednost Liverpulu.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

41′ – Nastavljaju se naleti Liverpula, ali fudbaleri Evertona kvare igru protivnika sitnim prekrišajima i nedozvoljavaju „crvenima“ da se rastrče i razigraju.

44′ – Domaći fudbaleri ponovo stežu obruč oko gola gradskog rivala, ovoga puta bez uspeha.

45′ – Nunjes je propustio fantastičnu priliku da duplira prednost Liverpula pred odlazak na pauzu. Slobodan udarac odbio se do igrača Liverpula koji je šutirao snažno, ali je umesto gola pogodio jednog od defanzivaca Evertona.

Kraj prvog poluvremena – Na „Enfildu“ ove večeri, bar u prvih 45 minuta igre nije viđen lep fudbal. Obe ekipe bile su borbene, ali česti prekidi i malo šansi pokvarili su utisak u ovom gradskom derbiju. Ipak, nastavak može da donese samo još uzbuđenja.

46′ – Početni udarac u drugom poluvremenu izveli su fudbaleri Evertona i odmah se uputili ka golu rivala. Ipak, odbrana Liverpula je kao i do sada bila na visini zadatka.

48′ – Slobodan udarac za Everton, ali Meknil je prebacio sve saigrače koji su se skupili u šesnaestercu.

49′ – GOL! LIVERPUL VODI 2:0! Ponovo na identičan način, iz kontranapada Liverpul dolazi do gola. Fudbaleri Evertona okrenuli su se ka sudiji u očekivanju da dosudi prkršaj, a kada su svi shvatili da se to neće dogoditi usledila je munjevita kontra domaćih koju je Holanđanin Gakpo pretvorio u novi gol, svoj prvi u dresu Liverpula.

53′ – Fudbaleri Evertona deluju sve nervoznije na terenu, lako greše, što Liverpul koristi za novu seriju napada.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

55′ – Salah ponovo lako gubi svog čuvara, dodaje loptu Hendersonu, probija u šesnaesterac, ali je kapiten loše reagovao.

56′ – Igrači Liverpula stali su na loptu, svesni da je na protivniku da se bori za bolji rezultat. Ipak, „crveni“ uspevaju da dodavanjima na svojoj polovini namame rivale da se „otvore“, pa je usledio još jedan munjeviti napad ekipe sa „Enfilda“, koji nije krunisan novim pogotkom.

61′ Period zatišja u igri, ali Liverpul ponovo, u svega nekoliko dodavanja, dolazi do gol prilike. Deluju „crveni“ kao da u svakom trenutku mogu da stvore bar pristojnu šansu, a najsvežiji za igru deluje strelac prvog gola Mohamed Salah.

63′ – Vidi se da odbrana Evertona više ne zna šta da radi sa raspoloženim protivnicima. Odbrana koja je u prvom poluvremenu funkcionisalo prilično dobro i uspešno, sada kao da ne može da se sastavi, verovatno demotivisana sa dva naivna pogotka iz kontranapada i propuštenom prilikom iz prvog poluvremena koja je mogla potpuno da promeni tok ovog meča.

 68′ – Fudbaleri Liverpula nastavili su sa napadima ali je Pikford dobrom intervencijom pokvario njihove planove i dao priliku saigračima da prenesu loptu na polovinu rivala.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

72′ – Odbrana domaćih besprekorno je radila svoj posao, a brza tranzicija u fazu napada omogućila je fudbalerima Liverpula još nekoliko pristojnih kontri.

76′ – Igrači obe ekipe usporili su tempo ove utakmice. Deluje kao da Liverpul nema želju da „gazi“ rivala, niti fudbaleri Evertona veruju da mogu do boda na ovoj utakmici.

80′ – Fudbaleri Evertona propustili su najbolju priliku u drugom poluvremenu da se vrate u ovu utakmicu. Centaršut je bio upućen prema Dejvisu, ali je vezista Evrtona bio neprecizan.

83′ – Udarac iz ugla za Liverpul, a nakon gužve u šesnestercu odbrana Evertona još jednom se pokazala nesigurnom. Srećom po njih, zbog toga nisu kažnjeni.

85′ – Novo koškanje fudbalera obe ekipe dovodi do novog prekida. U centru zbivanja bili su Robertson i Pikford, i obojica su zbog svog ponašanja dobili po žuti karton.

88′ – Salah koristi ovo kratko zatišje da pokaže koliko je eksplozivan i brz kada to želi da bude i lako dolazi u novu priliku, a njegov udarac golman Evertona šalje u korner.

90′ – Četvrti sudija produžio je utakmicu za još četiri minuta.

92′ – Pokušavaju igrači Evertona da dođu do pogotka, pokušavaju presingom da primoraju protivnika na grešku, ali jednostavno danas nije bilo njihovo veče.

Kraj drugog poluvremena – Liverpul je bio konkretniji rival, agresivniji, dominantniji i u fazi odbrane, a pogotovo u fazi napada pa zasluženo dolazi do sva tri boda na ovom susretu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter