Izvor: BSC HAPPY
24.01.2023 u 19:17
0

Znaš da si uspeo kada ti crtaju lik u polju kukuruza: Argentinac se na nesvakidašnji način zahvalio Lionelu Mesiju za titulu svetskog šampiona! (VIDEO)

Fudbaler Lionel Mesi, kapiten selekcije Argentine, osvajanjem Mundijala u Kataru oduševio je svoje zemljake pa se njegov lik našao na brojnim tetovažama i muralima, a sada se njegovo lice može videti i sa neba - na posebno dizajniranom polju kukuruza.

Polje u Los Kondoresu u centralnoj provinciji Kordoba zasejano je korišćenjem algoritma koji je izračunao gde bi trebalo da se posadi seme, tako da kada kukuruz izraste stvori ogromnu vizuelnu sliku Mesijevog lica.

„Za mene je Mesi nepobediv“, rekao je Maksimiliano, poljoprivrednik koji je zasadio neobičnu formaciju useva kao proslavu pobede tima, njihovog prvog Svetskog prvenstva otkako je Dijego Maradona predvodio tim 1986. godine: „Sada su svetski prvaci, drago mi je da se to može izraziti sadnjom useva“.

CEV objavila raspored utakmica za Evropsko prvenstvo: Evo kada će odbojkaši i odbojkašice igrati svoje mečeve!

Južnoamerička zemlja luda je za fudbalom ujedno je i veliki poljoprivredni proizvođač, treći najveći svetski izvoznik kukuruza. Poljoprivreda je njen glavni izvozni pokretač, iako je fudbal taj koji je ovu zemlju proslavio.

Karlos Faričeli, poljoprivredni inženjer, dizajnirao je kodiranje za mašine za sejanje semena koje im je omogućilo da sade po preciznom uzorku kako bi stvorili konačnu sliku, sa određenim oblastima gušćem semena od drugih.

„Imao sam ideju da napravim šifru koja će ući u sejalice sa Mesijevim likom kao počast“, ​​rekao je, dodajući da je tada taj kod učinio dostupnim svim farmerima „koji su se usudili da ga posade“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter