Izvor: Tanjug
24.01.2023 u 15:33
0

ZVEZDA ODUSTAJE OD KUPA RADIVOJA KORAĆA? „Crveno-beli“ poslali poruku KSS: „KSS da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom Partizan!“

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da još nije odlučio da li će nastupiti u završnici Kupa Radivoja Koraća, koji će biti održan od 15. do 18. februara u Nišu.

„Klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine. Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih šest klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva KSS da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja“, saopšteno je iz Crvene zvezde.

Košarkaški klub Partizan odustao je prošle sezone od plej-ofa Superlige Srbije.

„Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju. Po onoj narodnoj ‘svi se prave ludi’ Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i ‘ozakoni’ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo? Crvena zvezda je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

ODRŽAN ŽREB ZA KUP RADIOVOJA KORAĆA Partizan na Spartak, Zvezda protiv Borca za plasman u polufinale!

„Crveno-beli“ podsećaju da će završnica Kupa Radivoja Koraća biti odigrana u Nišu u kome imaju veliki broj pristalica.

„Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na ‘elektronskoj sednici’ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane Čair i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi da ‘samo’ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije! Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati Crvenu zvezdu ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?“, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde. Crvena zvezda je prošle godine u finalu Kupa Radivoja Koraća pobedila Partizan 85:68.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter